Ana SayfaHaberlerZincirlenmiş çarşaflı kadın müsameresi kaymakam götürdü

Zincirlenmiş çarşaflı kadın müsameresi kaymakam götürdü

Balıkesir’de, Edremit'in kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen müsamerede çarşaf giydirilen bir kadın zincire vuruldu. Balıkesir Valiliği olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyururken, Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal da 'soruşturmanın selameti' açısından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak merkeze çekildi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla CHP’li Edremit Belediyesi tarafından dün (9 Eylül) şehir meydanında bir tören düzenlendi.

Tören kapsamında belediyenin izniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) organize ettiği bir müsamere de yer aldı.

Müsamerede, üzeri siyah çarşafla kapatılan bir genç kızın zincire bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü çıkartması ile “kadının özgürleşmesi” temsil edildi.

ÇYDD tarafından düzenlenen müsamerede çarşaf içindeki kadının zincire vurulması kamuoyunda tepki ile karşılandı.

Valilik soruşturma başlattı, kaymakam görevden alındı

Balıkesir Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Edremit Kaymakamı’nın da “soruşturmanın selameti açısından” görevinden alındığı ifade edilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, Kurtuluş Töreni’nin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür.

“Milli Kurtuluş Günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleriyle sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı’ndan Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir.

“Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir.

“Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve dernek denetçilerine gerekli soruşturma yapılacaktır.”

- Advertisment -