Ana SayfaHaberlerZiraat Bankası’na tepki: 750 milyon dolar nerede?

Ziraat Bankası’na tepki: 750 milyon dolar nerede?

Sedat Peker’in son videosunda, Demirören Grubu’nun Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon doları ödemediğini iddia etmesinin ardından, Twitter’da çok sayıda kullanıcı Ziraat Bankası’na kredinin akıbetini sordu. Öğrenim kredi borcu olanlar #KYKBorcumuodemiyorum kampanyası başlattı.

Sedat Peker’in, Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği iddiası sosyal medyada en çok gündeme gelen konulardan biri oldu.

Twitter kullanıcıları, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin de geçen yıl gündeme getirdiği ancak resmi olarak bir yanıt verilmeyen “Doğan Medya grubunu satın alan Demirören, Ziraat Bankası’ndan çektiği krediyi ödedi mi?” sorusunu yöneltti.

Hakverdi şu soruları yöneltmişti:

-“Demirören Medya Grubu’nun Doğan Medya grubunu satın alırken bankanızdan kullandığı kredi miktarı ne kadar?

-Taksitler döviz cinsinden mi, TL cinsinden mi ödenmektedir? Döviz cinsinden ise kur nasıl belirlenmektedir?

-Basında kullandırılan kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle taksitlendirildiği belirtilmektedir. Bu sürecin dolumuyla beraber Mayıs 2020 ve Haziran 2020 ayları taksitleri tarihinde ödenmiş midir?”

Tarım işçileri ve KYK borcu olan öğrencilerden tepki geldi

Bazı kullanıcılar kredisini ödeyemeyen çiftçilerin traktörlerine el konulmasını hatırlatarak aynı soruyu yöneltti. 

Aynı şekilde KYK kredisi alan öğrenciler de #KYKBorcumuÖdemiyorum etkiketi ile konuyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.

- Advertisment -