Ana SayfaANALİZLERBaykar tartışmalarını birinci sayfadan görmeyen tek iktidar gazetesi: Sabah

Baykar tartışmalarını birinci sayfadan görmeyen tek iktidar gazetesi: Sabah

Babacan’ın “dokunulmaz hale getirildi” sözleriyle başlayan Baykar tartışması iki gündür iktidara yakın gazetelerin birinci sayfalarında geniş yer aldı. Yeni Şafak, Akşam, Türkiye, Yeni Akit, Türkgün, Aydınlık Baykar’a geniş yer verirken Sabah Gazetesi iki gündür birinci sayfalarından görmedi. Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve ailesine ait olan Baykar’a, diğer damat Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya’ya ait Sabah’ın yer vermemesi dikkat çekti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın ailesine ait olan savunma sanayii şirketi Baykar’la ilgili “dokunulmaz hale getirildi” sözleriyle başlayan tartışma devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin bugünkü (18 Ocak) grup toplantısında Baykar’la ilgili tartışmalara katıldı ve Ali Babacan’a sert sözlerle yüklendi.

İktidara yakın gazeteler, dünkü ve bugünkü birinci sayfalarında Baykar’la ilgili tartışmaları Baykar’ı destekleyen başlıklarla gördü.

İktidara yakın gazetelerden Sabah’ın ise ne dün ne de bugün birinci sayfasında Baykar’la ilgili bir haber yer aldı.

Sabah’ın dahil olduğu Turkuvaz Medya Grubu’nun başında Erdoğan’ın diğer damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak bulunuyor.

İktidara yakın gazetelerin dünkü ve bugünkü birinci sayfalarında Baykar haberleri:

Türkiye Gazetesi: “Baykar’a düşman PKK’ya Babacan”

Türkiye Gazetesi dün “Baykar’a düşman PKK’ya Babacan” manşetiyle çıktı.

Manşetin hemen altında Jirki aşireti lideri Cemil Öter’le yapılmış röportaj “İHA ve SİHA ile bölgeye huzur geldi” başlığıyla sunuldu.

Gazete, bugün de tartışmayı Bahçeli’nin sözleri üzerinden gördü. Manşetin hemen altında yer alan Bahçeli’nin grup toplantısı konuşması haberini, “Babacan HDP siyasetçisi olmaya hazır” sözünü başlığa çıkararak verdi.

Haberin spotunda Babacan’ın “Baykar’a tehditler savurduğu” vurgulandı.

Yeni Şafak: “İktidara gelince SİHA’lara dokunacak”

Yeni Şafak, dünkü birinci sayfasının en altında Babacan’ın sözlerini “İktidara gelince SİHA’lara dokunacak” başlığıyla verdi.

Yeni Şafak, bugün ise konuyla ilgili haberini, manşet haberin hemen altından verdi.

Babacan’a tepkilerin derlendiği haberin başlığı, Haluk Bayraktar’ın “Rubin ve FETÖ’yle aynı gün hedef aldı” sözleriydi.

Yeni Akit: “Zilletin Baykar’a yönelik iftiraları”

Yeni Akit, dünkü birinci sayfasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT çıkışı ve Babacan’ın Baykar’la ilgili sözlerine birlikte yer vererek “Seçim kazanmak için vatan satmaya razılar” manşetini attı.

Yeni Akit, bugün ise Haluk Bayraktar’ın sözlerini yazım hatası yaparak sürmanşetine taşıdı: “40 yıldır tek kuruş destek amadık”

Haberde Haluk Bayraktar ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in açıklamaları geniş olarak yer aldı.

Türkgün: “SİHA alerjilerini izliyoruz”

MHP’nin gazetesi Türkgün, dünkü birinci sayfasındaki haberinde Haluk Bayraktar’ın “Devletten tek kuruş teşvik almadık” sözlerini başlığa çıkarttı.

Türkgün, bugün ise tartışmaya birinci sayfasının neredeyse tüm içeriklerinde yer verdi.

Manşetteki Bahçeli’nin konuşmasının ilgili bölümünü “Yabancı ajanları” başlıklı ayrı bir kutu olarak verdi.

Birinci sayfanın solunda iki sütun halinde yayımlanan Yıldıray Çiçek’in bugünkü başyazısı da bu konuya ayrılmıştı.

Birinci sayfanın altında ise hem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Baykar’a destek çıkan açıklaması hem de onun altında Haluk Bayraktar’ın açıklaması haberleştirildi.

Aydınlık: “Rubin çalıyor Babacan oynuyor”

Aydınlık, dünkü birinci sayfasının en altında “Rubin çalıyor Babacan oynuyor” başlığını attı.

Bugünkü Aydınlık’ın birinci sayfasında ise Baykar tartışması; gazetenin aynı zamanda A Haber’de program yorumculuğu da yapan köşe yazarı Gaffar Yakınca’nın “Baykar’a torpil mi yapılmış” başlıklı yazısının anonsuyla yer buldu.

Akşam: “Bayraktar: Hibe ve en ufak ARGE desteği kullanmadık”

Akşam, Sabah’tan sonra Baykar’a en az destek veren gazete oldu. Dünkü birinci sayfasının en altında Haluk Bayraktar’ın sözlerine “Hibe ve en ufak ARGE desteği kullanmadık” başlığıyla bir kutu olarak yer verirken, birinci sayfadaki haberde DEVA’dan hiç bahsetmemesi dikkat çekti.

Akşam, aynı zamanda Sabah dışındaki iktidar gazeteleri arasında bugünkü birinci sayfasında konuya yer ayırmayan tek örnek oldu.

Sabah, Baykar’a yer vermedi

Sabah ise Baykar tartışmasını dünkü ve bugünkü birinci sayfalarında hiç görmedi.

- Advertisment -