Ana SayfaANALİZLERANALİZ | Bir yıl önce-bir yıl sonra: Muhalefet partileri bu...

ANALİZ | Bir yıl önce-bir yıl sonra: Muhalefet partileri bu kez HDP ile medyanın önüne çıktı

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, Saadet, Gelecek, CHP ve DEVA’yı ziyaret etti. Görüşmelerin ardından liderlerle ortak açıklamalar yapan Buldan ve Sancar aynı dört muhalefet partisini geçtiğimiz Şubat ve Mart aylarında ziyaret ettiklerinde açıklama yapmak HDP liderlerine kalmıştı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar; geçtiğimiz hafta Saadet Partisi’ni, bugün de CHP, DEVA ve Gelecek Partisi’ni ziyaret etti. Eş genel başkanlar misafir oldukları dört genel başkanla da görüşmelerin ardından ortak açıklama yaptılar.

HDP Eş Genel Başkanları bu dört muhalefet partisini Şubat ve Mart aylarında da ziyaret etmişlerdi.

Buldan ile Sancar, önceki ziyaretlerden sonra ortak açıklama yapılmadığı için gazetecilere görüştükleri konuları ve görüşülen konularla ilgili hem kendilerinin hem karşı tarafın tutumunu anlatan açıklamalar yapmak durumunda kalmışlardı.

“Kendisine sorsanız daha sağlıklı olur”

Buldan ve beraberindeki HDP heyeti 1 Şubat’ta Saadet Partisi’ni ziyaret etmişti.

Buldan görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı bilgilendirme sırasında, Demirtaş’la ilgili AİHM kararının sorulması üzerine “AİHM kararı, acilen uygulanması gereken bir karardır. Karamollaoğlu da bu yöndeki görüşlerini ifade etti ancak kendisine sorsanız daha sağlıklı olur” demişti.

“AİHM’nin Demirtaş kararı hakkında bir fikir ayrılığı görünmüyor”

Sancar, 5 Şubat’ta Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşme sonrası Demirtaş’la ilgili AİHM kararının uygulanması konusunda fikir ayrılıklarını olmadığını açıklamıştı:

“AİHM’nin Demirtaş kararını da bugün sayın genel başkan ve heyetiyle görüştük. Bu konuda bir fikir ayrılığı görünmüyor. Bizler bu kararın yerine getirilmesi gerektiğini başından beri söylüyoruz”

“Parti kapatmaya karşı olduklarını söylüyorlar”

Sancar ve HDP heyeti, 22 Mart’ta Gelecek Partisi ziyareti sonrasında gazetecilere; Gelecek Partisi’nin parti kapatmalara karşı tutumunu anlatmıştı:

“Bu konuda çok net bir tutumları var. Parti kapatmaya karşı olduklarını söylüyorlar. Kendileri gerekli açıklamaları zaten daha sonra yapacaklar”

“Bir demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik”

Buldan ve beraberindeki HDP heyeti 11 Şubat’ta DEVA Partisi’ni ziyaret etti.

Buldan ve HDP’liler görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı:

“Tıpkı Saadet Partisinde CHP’de yaptığımız gibi aslında Türkiye’nin genel ve temel meselelerini ve krizlerini konuştuk. Muhalefet arası bir güç birliğine, bir demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik”

- Advertisment -