Ana SayfaSeçim 202314 Mayıs seçimleri dünya medyasında: “Erdoğan’ın en büyük sınavı: Muhafazakâr kadınlar”, “Erdoğan...

14 Mayıs seçimleri dünya medyasında: “Erdoğan’ın en büyük sınavı: Muhafazakâr kadınlar”, “Erdoğan ilk kez favori aday değil”

14 Mayıs seçimleri sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde. The Economist dergisi seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini, Erdoğan’ın kaybetmesini istediğini açıkladı. The Financial Times’a göre seçim “bıçak sırtında”, CNN ise iktidarın değişmesi durumunda Rusya ile ilişkilerde önemli bir değişiklik olmayacağını vurguluyor. DW: “Erdoğan ilk kez favori aday değil…” Le Monde: “Erdoğan’ın en büyük sınavı; geçmişte kendisine oy verip şimdi yüzünü muhalefete dönen muhafazakâr kadınları ikna etmek.”

14 Mayıs seçimleri dünya gündeminde… Seçimlerdeki temel tartışmaları “Türkiye seçimleri hakkında bilmeniz gereken her şey” başlığıyla özetleyen Financial Times’a göre seçim bıçak sırtında: “Erdoğan en büyük sınavını veriyor.”

Seçimi Türkiye’nin olası dış politika değişikliği parametrelerini baz alarak takip eden CNN’e göre ise Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda Rusya ile ilişkilerde önemli bir değişiklik olmayacak.

The Washington Post yazarı Sarah Dadouch Türkiye’deki seçimlerin NATO ve Ukrayna’nın işgaline etkilerini değerlendirdi, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda Rusya ile Türkiye ilişkilerinde önemli bir değişiklik olmayacağını vurguladı ve “Türkiye seçimleri dünya için neden önemli” sorusunun cevabını aradı.

Foreign Policy dergisi seçimleri “Muhalefet kazanabilir, Erdoğan yenilirse ne olur” sorusuyla ele aldı.

The Economist dergisi daha önceki önemli dünya seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de tavrını açıkladı ve Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini, Erdoğan’ın kaybetmesini istediğini açıkladı. “Erdoğan gitmeli” yazılı görselleri ise resmi Twitter hesabının kapak resmi yaptı.

Alman kamu yayıncısı DW seçimleri şu başlıkla gündeme aldı: “Türkiye seçimleri sadece bir hükümet değişimi değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 senedir Türkiye’yi yönetiyor. Fakat ilk kez favori aday değil.”

Middle East Eye başta olmak üzere birçok uluslararası medya organının son günlerdeki gündemi ise Erzurum’da İmamoğlu’na ve Millet İttifakı destekçilerine karşı gerçekleştirilen taşlı saldırı…

Le Monde’a göre Erdoğan’ın en büyük sınavı geçmişte kendisine oy verip şimdi yüzünü muhalefete dönen muhafazakâr kadınları yeniden kendisini desteklemeye ikna etmek.

- Advertisment -