Ana SayfaSeçim 2023Ali Babacan: “Mehmet Şimşek neler çektiğini anlatsın çünkü bana çok anlattı”

Ali Babacan: “Mehmet Şimşek neler çektiğini anlatsın çünkü bana çok anlattı”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, eski maliye bakanı Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlık teklifini reddetmesini değerlendirdi: “Aklı başında bir insanın bugünkü hükümette yeri olabilir mi? Bakanların söz hakkı falan yok. Şu telaşe bitsin de Mehmet Bey'le oturup bir sohbet edin, neler çektiğini anlatsın. Çünkü bana çok anlattı.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Masası YouTube kanalında Gürkan Zengin’in konuğu oldu. Programda eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde görüşmesini ve Şimşek’in Erdoğan’ın kendisine yaptığı bakanlık teklifini reddetmesini değerlendiren Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Aklı başında bir insanın bugünkü hükümette yeri olmaz”

Mehmet Bey gibi rasyonelitesi olan bir insanın bugünkü hükümette yeri olamaz. Rasyonel, aklı başında bir insanın bugünkü hükümette yeri olabilir mi? Ancak şöyle olur; ‘bakanlık o kadar büyük bir şey ki, bunu bana bahşediyor, bu bakanlığı bahşediyor bana’ diye. Onun büyüsüne kapılıp da belki insanlar görev alıyor yani. Yoksa bakanların söz hakkı falan yok. Bir kişi yönetiyor ülkeyi. ‘Laf dinlemiyor’ diyor. Defalarca bakan değiştirdi. Laf dinlemiyor diye defalarca Merkez Bankası başkanı değiştirdi.

“Mehmet Bey neler çektiğini bana çok anlattı”

Ben ayrıldıktan sonra Mehmet Bey devam etti birkaç yıl daha. Şu telaşe bitsin de Mehmet Bey’le oturup bir sohbet edin, o yılları bir anlatsın. Ne oldu o yıllarda? Bir anlatsın yani. Çünkü neler çektiğini bana çok anlattı. Kabul etmemesine tabii ki şaşırmadım. Eğer kabul etseydi hiçbir işe yaramazdı. Ekonomi açısından sıfır etki, o da biliyor bunu. Kendisinin de bu kadar yıldır itibarını herhalde sıfırlardı yani. Ben öyle düşünüyorum. Yani o rasyonaliteye sahip bir arkadaşımız.

“Mehmet Şimşek’i Tayyip Bey’le tanıştıran benim”

Biliyorsunuz ta 2007’de Mehmet Şimşek’i Tayyip Bey’le tanıştıran benim. Londra’da Merrill Lynch’te çalışıyordu Mehmet Bey. Bir Londra ziyaretimizde dedim, ‘Burada iyi bir arkadaş var, yıllardır buralarda çalışıyor, iş de biliyor. İsterseniz bir tanıştırayım. Çünkü beraber çalışabiliriz ileride. Londra’da oturduk, üçlü konuştuk, sohbet ettik. Ben Mehmet Bey’le tanıştırdım. Dolayısıyla yakın çalıştığımız, işini bilen bir arkadaşımız. Ama işi bilmek yetmiyor, o bilgisini icra edecekleri bir ortam yok ki.

- Advertisment -