Ana SayfaSeçim 2023Babası KHK’lı olan lise öğrencisi intihara kalkıştı: “Ailesinin muhalefeti desteklediğini söylediği arkadaşları...

Babası KHK’lı olan lise öğrencisi intihara kalkıştı: “Ailesinin muhalefeti desteklediğini söylediği arkadaşları ‘teröristsiniz’ dedi”

Kayseri’nin Talas ilçesinde, 15 Temmuz sonrası KHK’yla ihraç edilen eski Emniyet mensubu Y.Ç.’nin lise öğrencisi kızı D.Ç., (14) ailesinin oy tercihi yüzünden okulundaki bazı öğrencilerin kendisi ve ailesine “teröristler” demesi nedeniyle beşinci kattaki evlerinden atlayarak intihara kalkıştı. Dört gündür yoğun bakımda tedavi gören D.Ç., dün (4 Haziran) tepki vermeye başladı. Kayseri KHK Platformu Sözcüsü Çiğdem Köse: Seçim sürecinde ailesinin Millet İttifakı'na oy vereceğini söyleyen Y.Ç.'ye yine 'Zaten teröristsiniz, teröristlere oy veriyorsunuz’ gibi ağır söylemler yöneltiliyor. Seçimden sonra bunalıma giren Y.Ç., 1 Haziran günü intihar girişiminde bulundu.”

Kayseri’nin Talas ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK’yla görevinden alınan Emniyet mensubu Y.Ç.’nin 14 yaşındaki lise birinci sınıf öğrencisi kızı D.Ç., okuldaki bazı öğrencilerin ailesinin oy tercihiyle ilgili olarak kendisine “teröristler” demesi nedeniyle oturdukları evin beşinci katından atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan D.Ç.’nin dün (4 Haziran) tepki vermeye başladığı öğrenildi.

Kayseri KHK Platformu Sözcüsü Çiğdem Köse olayla ilgili detayları Duvar’dan Evrim Deniz’e anlattı.

Köse, KHK’yla ihraç edilen Emniyet mensubu Y.Ç.’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanarak bir süre hapis yattıktan sonra tahliye edildiğini söyledi.

Tahliye edilmesine rağmen işine geri dönemeyen Y.Ç.’nin lise birinci sınıfa giden kızı D.Ç., daha önce zorbalığa uğradığı için okul değiştirmişti diye belirten Köse, şunları anlattı:

“D.Ç. daha önce devlet okulunda okuyordu ve orada da ciddi manada zorbalığa maruz kaldı. Okul arkadaşları kendisine ‘Sen teröristsin, ailen de terörist’ gibi söylemlerde bulunuyordu. Zaten daha önce haksız yere babası işten atılan ve hapisteyken inanılmaz üzülen D.Ç., okulda da ayrı bir zor süreç yaşıyordu.”

Ailenin Y.Ç.’yi bunun üzerine özel bir okul olan İyi Dersler Koleji’ne kaydettiğini belirten Köse, “Orada da babasının KHK’lı olduğu öğrenildikten sonra zorbalık tekrar başladı. Özellikle seçim sürecinde ailesinin Millet İttifakı’na oy vereceğini söyleyen Y.Ç.’ye yine ‘Zaten teröristsiniz, teröristlere oy veriyorsunuz’ gibi ağır söylemler yöneltiliyor. Seçimden sonra bunalıma giren Y.Ç., 1 Haziran günü evlerinin beşinci katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Üç gündür yoğun bakımda yatıyor. Durumu ağır” diye konuştu.

14 yaşındaki kızlarının intiharından sonra annesi ve babasının psikolojik olarak çöktüğünü belirten Köse, KHK’ların her yaş grubunu etkilediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“14 yaşında bir çocuk babasının suçsuz olduğu kanıtlandığı halde yine kendisi gibi küçücük çocuklar tarafından ‘terörist’ yaftası yiyor. Bu insanlığa sığan bir şey değil. Maalesef şu an KHK’lılara ve ailelerine yönelik sosyal bir soykırım yaşanıyor. Bu çok acı ve çok ağır bir olay. Uzun zamandır toplumda yaratılan bu kutuplaştırma, kendinden olmayana ‘vatan haini’ ve ‘terörist’ demek artık küçücük çocukların bile örnek aldığı bir şey oldu.”

Türkoğlu: “Bir çocuk babası KHK’lı olduğu için baskı gördü, intihara sürüklendi”

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu da D.Ç.’nin intihara sürüklenmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Kendisi de KHK’lı olan Türkoğlu, “KHK sadece bir emek kırımı değildir. Hukuksuzluktur, yaşamların çalınmasıdır. Aileniz de sizinle işkenceye tabi tutulur. Kayseri’de 15 yaşında bir çocuk okulunda babası KHK’lı olduğu için baskı gördü intihara sürüklendi. Şu an yoğun bakımda. Zulme karsı mücadeleye devam edeceğiz” mesajını paylaştı.

Gergerlioğlu: “Arkadaşlarına ‘üstüme bu kadar gelmeyin intihar ederim’ mesajı attı”

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla yaşanan olaya tepki gösterdi.

Gergerlioğlu şöyle konuştu:

“Babasının siyasal tercihinden dolayı mobbinge uğradı okuldaki arkadaşları tarafından. Erdoğan’a değil Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyen bir babanın kızı olmasından dolayı ‘siz teröristlersiniz, siz vatan hainisiniz, CHP-HDP iş birliği yapıyor’ gibi cümlelerden sonra çocuk arkadaşlarına ‘Bakın üstüme bu kadar gelmeyin intihar ederim’ mesajı attıktan sonra beşinci kattaki evinden aşağı atladı.

Başına koşan babasına ‘Sizi çok üzdüm affedin beni’ dedi ve şu anda yoğun bakımda. Dua ediyoruz hayatını kaybetmesin. Bu zulüm ne zaman bitecek.”

- Advertisment -