Ana SayfaSeçim 2023Bağımsız cumhurbaşkanı adayları: Genç işadamı, komplo teorisyeni, Mesih…

Bağımsız cumhurbaşkanı adayları: Genç işadamı, komplo teorisyeni, Mesih…

YSK’ya kişi başı 555 bin 980 TL ödediler, altı günde 100 bin imza toplayarak bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandılar. Muharrem İnce, Fatih Erbakan, Sinan Oğan, Doğu Perinçek, Ahmet Özal zaten tanınıyor. Peki ya diğer isimler? 47 yaşındaki Kırşehirli vergi rekortmeni işadamı Yakup Türkal, “Deccal Derin Devleti” gibi kitapları olan komplo teorisyeni Erkan Trükten ve Allah’ın elçisi ve Mesih olduğunu iddia eden Batmanlı inşaat mühendisi Davut Turan, anatomi profesörü Hilmi Özden, bilgisayar mühendisi Halil Murat Ünver ve sigortacı İrfan Uzun. Üçüncü günün sonunda bağımsız adaylardan en çok imzayı işadamı Yakup Türkal (2131), en düşük oyu Mesih Davut Turan (93) aldı.

Yakup Türkal 

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, 1976 yılında Kırşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Aile şirketinde işe başlayan Yakup Türkal, 2003 senesinde Türkal Şirketler Grubunu kurucusu oldu. Alanya ve Manavgat’ta peyzaj şirketi, Mersin Serbest Bölge’de tank terminali ve dolum tesisi olan Yakup Türkal, 2007 senesinde Kırşehir’de vergi rekortmenleri arasına adını yazdırdı.

Hobilerinin neler olduğunu kendi internet sitesinde anlatan Türkal, ‘’Spor yapmak, kitap okumak, araştırma yapmak, çalışmak ve ailemle vakit geçirmek en büyük hobilerim arasındadır’’ diyor. 


Türkal’ın Twitter’da 580 takipçisi bulunuyor. Aynı zamanda kendisine ait bir internet sayfası oluşturan bağımsız cumhurbaşkanı adayının Instagram’da ise 1281 takipçili bir hesabı var.

Türkal, neden siyasete girdiğini ve neden bağımsız aday olduğunu şu cümlelerle anlatıyor:

‘’Ben ilkokuldayken bize andımızı okuturlardı. Orada ‘Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun’ diyorduk. Bunu çok düşündüm ve bu memleket için bir şeyler yapmaya karar verdim. İş hayatımda da bu düşünceyi prensip edindim. Çalışma arkadaşlarım benim için hep bir dava arkadaşı oldular.  Varlığımı bu ülkeye, Türk varlığına adamaya, bir nevi bana verilenlerin karşılığını vermeye, memlekete, topluma faydalı bir birey olmaya karar verdim.

Çünkü Partili olduğunda ister istemez bir tarafgirlik durumu söz konusu oluyor ancak Cumhurbaşkanı tarafsız yani bağımsız olmalıdır. İşte ‘Bağımsız’ söylemi tam da bu noktada beni açıklıyor.

Bağımsız dediğimiz anda tüm adaylardan bizi ayıran bir kavram oluşturmuş oluyoruz. Bugün ‘partili cumhurbaşkanı olmaz’ diyen tüm muhalefet, kendi partisiyle aday olmak durumunda yani eleştirdiklerini yapmak zorunda bunun üstünü örtmek için de ‘aday parti rozetini çıkartacak’ diyerek bağımsızlık vurgusu oluşturmaya çalışıyorlar. Yani onlar da “partililik” den kurtulmak gayretindeler. Biz yola çıkış anımızdan itibaren bundan sıyrılmış olarak öne çıkıyoruz.’’


Davut Turan 

Batmanlı İnşaat Mühendisi Davut Turan, 45 yaşında ve 4 çocuk sahibi. 

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi veren Davut Turan “2001 yılından beri Batmanda yaşıyorum. Amacım Cumhurbaşkanı seçilerek yurttaşlarıma her konuda yardımcı olmak, mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşamalarını sağlamaktır. Eğer seçilirsem, bu kez Dünya başkanlığı için mücadele edip tüm ülkelerle diyalog içinde olacağım. Batmanlılardan ve herkesten imza bekliyorum” diyor. 


Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Davut Turhan verdiği başka bir röportajda ise aday olmasının Allah tarafından kendisine bildirildiğini vurgulayarak “19 Mayıs 2021’de rabbim bana bildirdi, ben Allah’ın elçisiyim” dedi…

Erkan Trükten 

Diğer bir bağımsız cumhurbaşkanı adayı Erkan Trükten, 1980 yılında Bulgaristan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu ve Sofya’da felsefe eğitimi aldı. Twitter’da 188 bin takipiçisi bulunan Erkan Trükten’in Instagram’da ise 44 bin takipçisi var. 

Trükten, neden cumhurbaşkanı olmak istediğini şu cümlelerle anlatıyor:

‘’Öncelikle bir hak ve sonra halk hareketi olarak örgütlenen ‘Nehir Hareketi’ vasıtasıyla Cumhurbaşkanlığı adaylığım, halkın gerçekten bir çıkış yolu isteyip istemediğinin, başa gelen karbon ayak izinin, aşı pasaportu zorunluluğunun, PCR genelgelerinin, yapay et yemenin, seyahat hürriyeti kısıtlamasının, anayasa gaspının halk tarafından ne derece istenip istenmediğinin bir göstergesi de olacak.

Zira bu yazıda saydığımız küresel ajandaları yapmayacak, uygulamayacak bir iktidar, halkın ‘Yeni Dünya Düzeni’nde elinden alınması planlanan son özgürlük kalıntılarını koruyacak demektir.

Zira var olan hakları korumak, yarın yok olduklarında onlar için mücadele etmekten daha elzemdir.

Özgürlük, kaybedildiğinde değeri bilinecek herhangi bir şey değildir çünkü kaybedildiğinde kölelik başlar.’’


Trükten’in yazdığı bazı kitaplar şöyle:

Modern Sığlık/Metafizik Derinlik, Küresel Düşüş: Modernizm, Deccal Derin Devleti. 

Erkan Trükten’nin ilginç köşe yazılarından biri ise şöyle:

‘’Bill Gates’in köleleri…

Hazır suç ortakları da varken, hükümet bu zamlar için gayet makul bir kılıf bulabilir: Küresel Isınma.


Akıl vermek gibi olmasın ama ana muhalefet partisi dâhil, neredeyse Meclis’teki ve Meclis dışındaki bütün partiler zaten Paris İklim Antlaşmasını destekleyen, insan kaynaklı küresel ısınma olduğunu deklare eden partiler değil mi? 

– Bu antlaşmanın gelecek vizyonunda karbon ayak izimizi küçültmek yok mu? 

Zamlardan şikâyet eden ana muhalefet için genel olarak; ‘Madem öyle neden yakınıyorsun, Ey Kılıçdaroğlu?’ denilebilir’’


Halil Murat Ünver

1970 yılında Kırıkkale, Keskin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de, Yüksek öğrenimini Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 1991 yılında 21 yaşında iken Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’nda Bilgisayar Programcılığı Programında öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, Yüksek Lisans derecesini 1997’de Doktora derecesini 2004 yılında aldı. 2011-2014 arasında Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ünver, KEMAS Ltd. Şti.’nin ortağı ve halen Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi, Türk Ocağı Kırıkkale Şube Başkanı. 

Hilmi Özden 

1959 doğumlu olan Hilmi ÖzdenAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 

Anatomi profesörü ve tıp doktoru olan Hilmi Özden, “Kutadgu Bilig’de Ahlâk Kavramı ve Tıp Etiğine Katkısı” isimli doktora tezini tamamladı. Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümünü bitirdi. 

Anatomi, Tıp Tarihi ve Tıp Etiği üzerine yurt içi ve yurt dışı dergilerde araştırmaları bulunan Dr. Özden, halen Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. 

İrfan Uzun

İrfan Uzun, 6 Haziran 2018’de kurulan Adalet Birlik Partisi’nin genel başkanıdır. 1975 yılı Zonguldak, Ereğli doğumlu olan İrfan Uzun Trabzonlu’dur. 

Beykent Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Banka ve Sigortacılık, Brussels Capital Üniversitesi Yazılım Uzmanlığı bölümlerinden mezun oldu. 1995 yılında Uzun Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited şirketini kurdu.  2013 yılından beri kısa adı SAAD olan Sigorta Aracıları ve Acenteler Dernek Başkanlığını yapmaktadır. 

- Advertisment -