Ana SayfaSeçim 2023Dördüncü günde 100 bin imza toplayan İnce: “İstesek ilk gün toplayabilirdik”

Dördüncü günde 100 bin imza toplayan İnce: “İstesek ilk gün toplayabilirdik”

Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayan Muharrem İnce: “İstesek ilk gün toplayabilirdik. Toplasaydık ‘AKP'liler yardım ediyor’ diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var”.

Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı, dördüncü günde tamamlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Genel Merkez’inde basın açıklaması yaptı. 

İnce, ilk günden 100 bin imzanın tamamlanabileceğini, ancak “AK Partililer yardım ediyor” denmemesi için dördüncü günde gerekli imza sayısına ulaşıldığını iddia etti.

İnce’nin açıklaması şöyle:

“Her türlü engellemeye baskıya iftiraya pabuç bırakmadık. Ben imza verenleri kutluyorum ve diyorum ki o seçim kurulundan size verilen örneği saklayın. O Türkiye’nin demokrasi belgesidir.

“İstesek ilk gün toplayabilirdik”

İstesek ilk gün toplayabilirdik. Toplasaydık ‘AKP’liler yardım ediyor’ diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var. 

“Nezaket kayboldu”

Nezaketin kaybolduğunu gördüm. 2018’de adaydım; ‘Sayın Akşener’e, Karamollaoğlu’na imza verin dedim. Bu centilmenliği bekledim, hiçbirini göremedim. Sadece engelleme gördüm.”

- Advertisment -