Ana SayfaSeçim 2023Erdoğan: “Sinan Bey duruşunu ortaya koydu; Pazar gününü atlatınca mültecilerle ilgili yol...

Erdoğan: “Sinan Bey duruşunu ortaya koydu; Pazar gününü atlatınca mültecilerle ilgili yol haritası çıkarılabilir”

Erdoğan: “Sinan Bey bugünkü açıklamasıyla duruşunu ortaya koymuş vaziyette. 28’indeki milletimin duruşu Sinan Bey’in duruşuyla bütünleşerek gerekli cevaplar verilecektir. Pazar gününü atlattıktan sonra mültecilerle ilgili bir planlama yol haritası çıkarılabilir. Ne kadar kısa zamanda bu mültecileri yurtlarına gönderebiliriz bunların adımlarını da atarız.”

TRT ortak yayınında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçiminde kendisini destekleme kararı alan Sinan Oğan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Sinan Bey ile aramızda pazarlık kesinlikle olmadı. Sinan Bey bizim terörle mücadele, Türk dünyasıyla ilişkiler başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tavrımızı çok iyi biliyor. Bu güç birliğinin milletimizin faydasına olacağına inanıyorum.

“Sinan Bey’e karşı muhalif kesimin bir linç kampanyasına gireceği bizim beklentimizdi. Ama Sinan Bey bugünkü açıklamasıyla duruşunu ortaya koymuş vaziyette. 28’indeki milletimin duruşu Sinan Bey’in duruşuyla bütünleşerek gerekli cevaplar verilecektir.

“Pazar gününü atlattıktan sonra mültecilerle ilgili bir planlama yol haritası çıkarılabilir. Bizim 4’lü olarak Moskova’da yapılan çalışmalar var. Bu çalışmalar içerisinde bunlar zaten gündeme alınabilir. Ne kadar kısa zamanda bu mültecileri yurtlarına gönderebiliriz bunların adımlarını da atarız.”

- Advertisment -