Ana SayfaSeçim 2023Erzurum’daki “taş”ın altından da “FETÖ” çıktı

Erzurum’daki “taş”ın altından da “FETÖ” çıktı

Yeni Şafak, İmamoğlu’nun Erzurum mitingine taşlı saldırıda “FETÖ parmağı” olduğunu iddia etti. Gazete, olay sonrası gözaltına alınan saldırganlardan birinin daha önce “FETÖ” kapsamında işlem görmüş ve halen istihbarat biriminde görev yapmakta olan bir uzman çavuş olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı, adı geçen Uzman Çavuş Muhammet Akif Keleş’in sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. Yeni Şafak’ın haberine göre Keleş serbest bırakıldı.

Yeni Şafak bugünkü (9 Mayıs) manşetinde, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine yapılan saldırıda “FETÖ” bağlantısı olduğunu iddia etti.

Ersin Çelik imzalı Yeni Şafak haberinde, taşlı saldırıya katıldığı için gözaltına alınan isimlerden birinin Muhammet Akif K. adlı bir uzman çavuş olduğu açıklandı.

Haberde Muhammet Akif K.’nın “FETÖ” kapsamında işlem görmesine rağmen göreve devam ettirildiği belirtildi ve “Pasif bir birime alınmayıp hala en kritik birim olan istihbaratta bulunması ise şaşırttı” ifadesi kullanıldı.

Yeni Şafak’ın haberinde, saldırıda “FETÖ” bağlantısına ulaşılmasını sağlayan Muhammet Akif K.’nın serbest bırakıldığı da yer aldı.

MSB: “Sözleşmesi feshedildi”

Milli Savunma Bakanlığı, Yeni Şafak’ın haberiyle gündeme gelen Uzman Çavuş Muhammet Akif Keleş’le ilgili açıklama yaparak, Keleş’in sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında Keleş için “2021’de ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir” ifadesi de yer aldı.

- Advertisment -