Ana SayfaSeçim 2023“Görevlilerden biri ‘tarzını çok beğendim, Cumhurbaşkanı’na soru sormak ister misin?’ diye sordu”

“Görevlilerden biri ‘tarzını çok beğendim, Cumhurbaşkanı’na soru sormak ister misin?’ diye sordu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerin ‘zor’ sorularına cevap verdiği videoda yeşil kurbağa şapkası ve yeşil ojeleriyle ünlenen Enes, yaşadıklarını Twitter hesabından anlattı: “ÜNİLİG bayrak futbolu turnuvası için antrenör göreviyle Ankarada’ydım. Külliye’ye davet edildik katılım zorunlu tutuldu. Külliye’de görevlilerden biri yanıma gelip ‘tarzını çok beğendim, cumhurbaşkanına soru sormak ister misin?’ diye sordu. Kabul edince ‘LGBT ile ilgili mi alkolle ilgili mi soru sormak istersin’ dedi. Üzeri çizili yanına tik konmuş sorular vardı. Bunların başkaları tarafından sorulacak sorular olduğunu söylediler bana. Ben de en rahat sorabileceğim soru olarak kira konusunu seçtim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle yaptığı soru-cevap etkinliğinde, kurbağa şeklindeki şapkası ve oje sürülmüş tırnakları ile soru soran bir genç dikkat çekmişti.

Etkinliğe katılan bu genç, sosyal medyada “Kurbağa şapkalı çocuk” olarak adlandırıldı.

Etkinliğe katılan diğer gençler sorularını “iddia ediliyor, ne dersiniz?”şeklinde tamamladığı için eleştirilirken, “Kurbağa şapkalı çocuk” ise AK Parti’nin propaganda çalışmaları kapsamında etkinliğe katıldığı iddia edilerek eleştirildi.

Enes adlı genç, bir tweet dizisi ile kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı ve etkinliğe nasıl katıldığını anlattı:

“Merhaba ben Enes, çoğunuz beni kurbağa şapkalı çocuk olarak tanıyor. Olayları en başından anlatmam gerekirse şöyle

“Külliyeye davet edildik, katılım zorunlu tutuldu”

Genlik Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ÜNİLİG bayrak (flag) futbolu turnuvası için antrenör göreviyle Ankarada’ydım. Turnuva dolayısıyla orda bulunan insanlar için bir WhatsApp grubu açıldı ve ordan duyurular yapıldı. Külliye’ye davet edildik katılım zorunlu tutuldu.

“Görevlilerden biri ‘tarzını çok beğendim cumhurbaşkanına soru sormak ister misin?’ diye sordu”

“İlk gün maçlarımız bitince gittik biz de. Yemekten sonra orda görevlilerlden biri yanıma gelip ‘tarzını çok beğendim cumhurbaşkanına soru sormak ister misin?’ diye sordu. İlk başta çok sıcak yaklaşmadım. Ardından takımdan bir abinin beni öne atmasıyla soru sorma işini kabul etmiş oldum.

“Kendisi bana ‘LGBT ile ilgili mi alkolle ilgili mi soru sormak istersin’ dedi”

“Aklımda bir soru olup olmadığı soruldu ilk önce oraya bu amaçla gitmediğim için yok dedim. Soru önermeyi teklif etti hanım efendi olur dedim. Kendisi bana ‘LGBT ile ilgili mi alkolle ilgili mi soru sormak istersin’ dedi. Ben de burada sporcu ve antrenör kimliğimle bulunduğumu ve üstümde takıma ait ürünler olduğunu söyleyip bu soruları sormamın doğru olmayacağını söyledim kendisine. Ardından CB iletişim kordinatorlüğünden insanların yanına gittik.

“Bazı sorular belirlediklerini söylediler ardından soru listesini gösterdiler”

“Bana internet üzerinde araştırma yaptıklarını ve bazı sorular belirlediklerini söylediler ardından soru listesini gösterdiler. Üzeri çizili yanına tik konmuş sorular vardı. Bunların başkaları tarafından sorulacak sorular olduğunu söylediler bana. Bende en rahat sorabileceğim soru olarak kira konusunu seçtim.

“Seçilmemin sebebi muhtemelen giyim kuşam tarzımdı”

“Sonrası zaten bildiğiniz gibi. Kıyafet konusunda herhangi bişey yapılmadı bana. Külliyeye kurbağalı şapkam ve yeşil ojelerimle gittim. Seçilmemin sebebi zaten giyim kuşam tarzımdı muhtemelen. Duyuru grubu ile ilgili ekleri de bu tweete bırakıyorum. Zorunluluk ibaresinin geçtiği mesajlar maalesef yazan kişi tarafından silinmiş.

- Advertisment -