Ana SayfaSeçim 2023İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bültenine girecek haber: “Kılıçdaroğlu’nun seçim sloganı terör örgütlerinin dilinde”

İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bültenine girecek haber: “Kılıçdaroğlu’nun seçim sloganı terör örgütlerinin dilinde”

İktidar medyası, THKP-C’ye ait olduğunu öne sürdüğü, arka planda Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı bulunan ve nereden alındığı açıklanmayan bir ‘afiş’i “terör örgütleri Kılıçdaroğlu’na oy istedi” başlığıyla haberleştirdi; “Açalım kızıl sancağı, geçsin Yezid’lerin çağı” sözlerinin de Kılıçdaroğlu’nun seçim sloganı olduğu iddia edildi.

İktidar medyası, üzerinde Pir Sultan Abdal’ın ünlü şiiri “Gelin canlar bir olalım”da geçen “Açalım kızıl sancağı, geçsin Yezid’lerin çağı” dizeleriyle, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının birlikte yer aldığı “THKP-C” imzalı bir görseli, “terör örgütleri Kılıçdaroğlu’na oy istedi” başlığıyla haberleştirdi.

İlk olarak Ensonhaber internet sitesinde yer alan haberde Pir Sultan Abdal’a ait dizeler, “Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasında kullanılan slogan” diye tanımlandı.

Haberde sloganın seçim kampanyasıyla sözde bağlantısı ise “Bununla ilgili ilk söylemler, Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’tan yükseldi. Komünist Baş, ‘Açalım kızıl sancağı geçsin yezidlerin çağı’ dedi” ifadesiyle anlatıldı.

Ensonhaber, nerede yayımlandığı belirtilmeyen, altında “THKP-C” imzası görünen bir görselle terör örgütlerinin Kılıçdaroğlu’na oy istediğini iddia etti.

Haber, ardından önce Yeni Şafak’ta sonra da hükümete yakın medyanın sitelerinde genişçe yer aldı.

Kampanyanın sloganları arasında değil

İktidara yakın medyadaki kimi mecralar Pir Sultan Abdal’ın dizelerini “Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasındaki söylemi” gibi örtük ifadelerle tanımlarken, Star gibi bazı medya organları bu dizeler için doğrudan “Kılıçdaroğlu’nun seçim sloganı” ifadesini kullandı.

Ancak bahsedilen dizeler, Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasında kullanılmıyor.

Erkan Baş TKP Genel Başkanı değil; konuşması dört ay önce

Tüm iktidar medyası, sözlerin seçim kampanyasında olduğu haberini Ensonhaber’in aktardığı gibi “Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş” atfıyla duyurdu.

Ancak bilindiği gibi Erkan Baş, Millet İttifakı’nda yer almayan Türkiye Komünist Partisi’nin değil, yine Millet İttifakı’nda yer almayan Türkiye İşçi Partisi’nin genel başkanı.

Baş, Pir Sultan Abdal’ın dizelerini Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasından dört ay önce, 9 Kasım 2022’de TBMM’de yaptığı bir basın açıklamasında sarfetmişti.

- Advertisment -