Ana SayfaSeçim 2023İYİ Parti temayül oylamasında sürpriz sonuçlar: Taylan Yıldız, Durmuş Yılmaz, Ahat Andican...

İYİ Parti temayül oylamasında sürpriz sonuçlar: Taylan Yıldız, Durmuş Yılmaz, Ahat Andican yüksek oy alamadı

İYİ Parti geçen haftasonu milletvekili adaylarını belirlemek için 15 ilde temayül oylaması gerçekleştirdi. Oylama sonuçlarına göre, mevcut milletvekilleri Durmuş Yılmaz, Aydın Adnan Sezgin, Ahad Andican gibi ‘ağır top’lar ilk sıralarda çıkmayı başaramadı. “İnternetçi abi” olarak bilinen Taylan Yıldız’ın sadece 724 oy alarak 13. olması dikkat çekti.

İYİ Parti’nin geçen hafta sonu boyunca düzenlediği milletvekilli adaylığı temayül oylaması sonuçlandı.

İş insanı Nimet Özdemir.

İstanbul 1. Bölge’de iş insanı Nimet Özdemir birinci, İYİ Parti genel başkan yardımcısı iş insanı Burak Akburak ikinci, eski MHP Maltepe ilçe başkanı ve Genel İdari Kurulu üyesi Dursun Çolak üçüncü oldu. Burak Akburak, Meral Akşener ile Doğru Yol Partisi’nden beri birlikte çalışan bir isim olarak biliniyor.

İstanbul 2. Bölge’de İstanbul eski il başkanı Buğra Kavuncu 2107 oyla birinci, parti kurucusu ve iş insanı Binnur Karadağlı 1717 oyla ikinci ve İYİ Parti genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem 1660 oyla üçüncü oldu. İstanbul 2. Bölge’de sürpriz sonuçlardan biri “İnternetçi abi” lakabıyla bilinen İBB Meclis üyesi Taylan Yıldız’ın yarışı sadece 724 oyla 13. sırada bitirmesi oldu.

Eski devlet bakanı ve İYİ Parti İstanbul milletvekili Ahat Andican.

İstanbul 3. Bölge’de yine sürpriz bir sonuç alındı; 2020’de Meral Akşener’in adayı Buğra Kavuncu’ya karşı İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan Ersin Beyaz temayül yoklamasından birinci çıktı. Mevcut il başkanı Coşkun Yıldırım’ın oğlu ve görme engelli hukukçu genç Çağrı Yıldırım ise 1656 oy alarak ikinci oldu. Mevcut milletvekilleri Ümit Beyaz 1291 oyla dördüncü, eski devlet bakanı ve halen milletvekili Ahat Andican 722 oyla 11. oldu.

Aydın Adnan Sezgin.

İYİ Parti’nin Aydın’da düzenlenen temayül oylamasında, halen Aydın milletvekili olan emekli diplomat Aydın Adnan Sezgin beşinci olabildi.

Emekli kadın albay Kevser Ofluoğlu.

Ankara 1. Bölge sonuçlarına göre İYİ Parti genel başkan yardımcısı Koray Aydın 2879 oy alarak birinci olurken, emekli kadın albay ve il yöneticisi Kevser Ofluoğlu 2710 oy alarak ikinci oldu.

Oylama sırasında ekipler arasında çıkan kavgayla haber olan Ankara 2. Bölge’de, İYİ Parti eski Ankara Büyükşehir Belediyesi grup başkanvekili Adnan Beker birinci çıkarken, İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcısı Uğurhan Tiryaki ikinci oldu.

Eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz.

Ankara 3. Bölge’de ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eski özel kalem müdürü Yüksel Arslan 1761 oy alarak birinci, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz 1710 oyla ikinci oldu. Eski Merkez Bankası başkanı ve Ankara milletvekili Durmuş Yılmaz ise 647 oy alarak 9. oldu.

Arif Kocabıyık.

İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık Antalya’daki temayül oylamasında 1685 oy alarak 9. oldu.

- Advertisment -