Ana SayfaSeçim 2023Kılıçdaroğlu: “Mal varlığımı tüm Türkiye’ye göstereceğim”

Kılıçdaroğlu: “Mal varlığımı tüm Türkiye’ye göstereceğim”

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Millet Buluşması Programı’na katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı programda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız”

Beraber ve birlikte çalışırsak güzel ülkemize huzuru getireceğiz. Emin olun, bahar geldi ama baharı her yıl, her mevsim getireceğiz. Ereğli’de kadim bir ilçe. Görkemli bir tarihi var buranın. Ereğli Müzesi’ni biliyorum inşallah orayı da gezeceğim. Eti’lerden kalma çok sayıda tarihi eser var onu da gayet iyi biliyorum. Ulu Camii’nizi biliyorum, Rüstem Paşa Kervansaray’ını biliyorum. Dolayısıyla bu bölgenin en kadim kentlerinden, şehirlerinden, ilçelerinden birisi olan Ereğli’deyim. Mutluyum ve sizinle beraberim. Türkiye’nin ve dünyanın en lezzetli beyaz kirazının da başkentindeyim. Türkiye’de buğday üretiminde birinci sırada, dolaman mantarı ve onun güvecini de arkadaşlar bana gayet iyi anlattılar. Dolayısıyla Ereğli’de sizlerle beraber olmak ve Türkiye’nin sorunlarını konuşmak benim de görevlerimden birisidir. Konya’da kadim bir kentimiz. Mevlana ve onun felsefesini öğrenmek ve halka anlatmak… Ve adaleti sadece kendi ülkemize değil Mevlana’nın felsefesi için de dünyaya anlatmak hepimizin görevidir. Yüce Mevlana şöyle söyler: ‘Adalet bir kurup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur ama bütün kâinat onun etrafında döner’ Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti, getireceğim. Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmez. Mademki kâinat adalet üzerine inşa edildi, adaleti, hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız.

“Tarımın sorunları çok büyük”

Konya, Hollanda’dan büyük bir il. Türkiye’nin tarımda Hollanda’dan daha ileri olması lazım. BM verilerine göre, Hollanda’nın 114 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı var, gelelim Türkiye 24 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Konya tarımda bir numara ama ciddi sorunları var. Türkiye’nin de sorunları çok büyük, tarımın da sorunları çok büyük. Türkiye artık dünya ile yarışmak zorundadır. Türkiye dünya ile yarıştığı zaman büyüyen bir ülke olacaktır, güçlü bir ülke olacaktır. Güneşli günleri birlikte göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz.

Gençlere seslendi

Gençler endişe etmeyin, dünyanın neresine gitmişse bir gencimiz güler yüzle ülkesine dönecek. Sizin özgürlük alanınızı genişleteceğiz. Attığınız bir tweet dolayısıyla babanız veya anneniz kuşku duymayacak çünkü bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var. Güvenlik görevlisi sabahın 5’inde, 6’sında kapınıza dayanmayacak bilecek ki bu ülkede artık özgürlük var.

“Konya ovasına suyu getireceğim”

18 milyon 700 bin dekar tarım arazisi var sadece Konya’da. 7.5 milyon tarım alanı sistemin dışına çıktı. Sulamada yeteri kadar olmadı. Konya Ovası’na 20 yıldır su gelmiyor doğru dürüst. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim.

Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Bütün çiftçilere, üreticilere sesleniyorum; sizin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine borçlarınızın faizlerini sileceğim. Siz kazanacaksınız. Dışarıdan fasulye, arpa, canlı hayvan, mercimek… Tamamını bitireceğiz, herkes üretecek, herkes kazanacak. Havza bazlı planlama yapacağız. Kim neyi üretecek belli olacak. Bir yıl sonra kaçtan satacak belli olacak. Formül; maliyet artı makul kar eşittir taban fiyat. Hiçbir üretici zarar etmeyecek. Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz. KDV’si, ÖTV’si olmayacak. Hiçbir çiftçinin, üreticinin traktörü, pulluğu, hayvanı asla haczedilmeyecek. Çok sayıda veteriner, ziraat mühendisi işsiz. Kırsalda köy okullarını açtıktan sonra, bu yıl içerisinde 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. İmamı, öğretmeni, veterineri olacak.

100 bin öğretmen ataması

Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz. KDV’si olmayacak, ÖTV’si olmayacak. Ayrıca hiçbir çiftçinin, hiçbir üreticinin traktörü, hayvanı asla haciz edilmeyecek.

Allah nasip eder 15 Mayıs’ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız.

Altı lider söz verdik. İlk yapacağımız iş, bir esnaf bakanlığı olacak. Esnafın sicil affını çıkaracağız. İlk yapacağımız iş, israfı önlemek… 1 numaralı kararname, bütün savurganlıkları sıfırlayacak, bitirecek bir kararname çıkaracağız. İsraf olmayacak!

Sosyal devlet halkına hizmet götüren devlettir. Bu ne demek. Bu beşli çetelere hizmet değil, vatandaşa hizmet demek. Esnaf kardeşlerim de orta direği temsil eder. Esnaf zor durumda sattığı ürünün yerine yenisini alamıyor. 6 lider söz verdik, Esnaf bakanlığı olacak.  Sicil affı çıkaracağız. O konuda hiç kimse endişe etmesin. Pandemi döneminde zor durumda kaldı, uzun süre dükkanlar kapalı kaldı. O dönemde çektikleri kredilerin faizlerini sileceğiz. Stopajı da sıfırlayacağız, yok öyle bir şey. İsraf haramdır diye biliyoruz, israf haramdır diye inancımızda var. İlk yapacağımız iş israfı önlemek. Kararname çıkaracağım.

“Mal varlığımı tüm Türkiye’ye göstereceğim”

Cumhurbaşkanlığı adaylığım kesinleştiğinde malvarlığımı bütün Türkiye görecek. Temiz bir siyaseti getireceğiz. Vatandaş ile siyasetçi arasında güven köprüsünü yeniden inşa edeceğiz. Görmek isteyenler için her zaman baharlar, çiçekler vardır. Ben bu çiçekleri bu ülkenin insanlarında görüyorum. Bu çiçeklerin açmaması için her türlü şart vardı ama o çiçekler tüm zorluklara rağmen açtı. Konya’da da baharların açtığını, ağaçların açtığını, gençlerin umutla bağırdığı görüyorum. Bahar gerçekten yenilenme zamanıdır. Türkiye’yi yenilemek için, Türkiye’ye baharı getirmek için yola çıktık”

“Bay Kemal verdiği sözden dönmeyecek”

İki değerleri arkadaşım var onlarla beraber geldim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ne dedik; birleşe birleşe kazanacağız. Birleşe birleşe Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz. Sizden söz istiyorum, her biriniz arkadaşınızı ikna edeceksiniz, sandığa gidecekler ve Millet İttifakı’na oy verecekler. Benim de sözüm söz. ay Kemal verdiği sözden asla dönmeyecek.

Kılıçdaroğlu, ‘Millet Buluşması’ toplantısının ardından Ereğli’de esnaf ziyareti yaptı. Buradan Konya merkeze geçen Kılıçdaroğlu Mevlana Türbesi’ni ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu daha sonra Konya’da iş dünyası ve STK temsilcilerinin katılacağı iftar programına katılacak.

- Advertisment -