Ana SayfaSeçim 2023Kılıçdaroğlu’na Adıyaman’da sözlü tacizler: “Hakkım varsa ben helal ettim”

Kılıçdaroğlu’na Adıyaman’da sözlü tacizler: “Hakkım varsa ben helal ettim”

Adıyaman’a giden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybedenlerin yattığı mezarlıkta Fatiha okurken bir kişi “Fatiha okumayı bilmiyor ki” diye bağırdı. Ardından gittiği sahabe türbesinde bir grup “Seni burada istemiyoruz” diye sözlü tacizde bulundu. Konvoyundaki bir araca AK Partili bir grup saldırdı. Saldırılar üzerine Kılıçdaroğlu, Kahta programını iptal etti. Kılıçdaroğlu:“Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Hakkım varsa ben helal ettim.”

Millet İttifakı partilerinin liderleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem bölgesine gitti.

Bu program kapsamında Adıyaman’a giden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Adıyaman Belediye Mezarlığı’na yaptığı ziyaret sırasında, depremde hayatını kaybedenler için dua okunurken çevrede bulunan bir kişi “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?” diye bağırdı.

Yaşananlara ilişkin bir açıklama yayımlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim.”

Ardından Adıyaman’ın Samsat ilçesi yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun bu ziyareti sonrasında bir kişi, yanına gitmek istediği Kılıçdaroğlu’nu “Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum” ifadeleriyle hedef aldı ve fiziksel saldırı girişiminde bulundu.

Daha sonra alanda bulunan bazı kişiler Kılıçdaroğlu’nun korumalarına saldırırken, Kılıçdaroğlu alandan uzaklaştı.

Saldırı girişiminin ardından Kılıçdaroğlu’nun Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder ile yapacağı görüşme iptal edildi.

AK Parti seçim ofisinin önünde CHP konvoyundaki araca saldırıldı

Adıyaman’dan ayrılmak üzere havalimanına doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu’na CHP’liler konvoy halinde eşlik etti. Kahta’daki AK Parti seçim ofisinin önünden geçildiği sırada, orada bekleyen bir grup kişi, konvoyun sonunda yer alan bir araca saldırdı. Saldırganlar, aracın basın mensuplarına ait olduğunu öğrenince, polisin de yönlendirmesiyle aracın geçmesine izin verdiler.

- Advertisment -