Ana SayfaSeçim 2023Nebati’den sorumluluk transferi: “Şunu netleştirelim, Türkiye Ekonomi Modeli Cumhurbaşkanımızın belirlediği bir politika...

Nebati’den sorumluluk transferi: “Şunu netleştirelim, Türkiye Ekonomi Modeli Cumhurbaşkanımızın belirlediği bir politika seti”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayın konuğu olduğu TGRT Haber’de ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

31 Aralık’ta süresi dolacak olan kur korumalı mevduatın süresinin uzatılabileceğini söyleyen Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli ile ilgili ise şunları söyledi:

“2021 yılının sonunda atandık. Türkiye Ekonomi Modeli, Cumhurbaşkanımızın hükümet politikası olarak koyduğu uygulamaların bir izdüşümü.

“Bir şeyi netleştirelim. Cumhurbaşkanımız Kabine’nin başı. Onun belirlemiş olduğu politikalar setinden biridir ekonomi politikası. Diplomasi, iç-dış güvenlik vs. gibi konularda nasıl ki bir politikalar bütünlüğü varsa, adını Türkiye Ekonomi Modeli koyduğumuz paradigmalar seti de, aslında Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği yola inanan bir bakanı olarak, o yol çerçevesinde çizdiğimiz bir set.

“Ortodoks politikadan ayrışıp Heterodoks politika ortaya koyuyoruz. Bunun Türkçesi şu; nasıl ki Cumhurbaşkanımız ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyerek meydan okuyorsa, bizim de Türkiye Ekonomi Modeli onların bize dayattığı reçetelere karşı fakat onların da uyguladıkları politikaları uygulamaya başladığımız bir süreç.”

- Advertisment -