Ana SayfaSeçim 2023ÖZEL HABER | Sırrı Süreyya Önder ve Hasan Cemal, Erdoğan’ın “Kürt kardeşlerim”...

ÖZEL HABER | Sırrı Süreyya Önder ve Hasan Cemal, Erdoğan’ın “Kürt kardeşlerim” çıkışını değerlendirdi

Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı Kürt kardeşlerimizin de desteğiyle hep beraber inşa edeceğiz…” Sırrı Süreyya Önder: “Söylediğine inansa biz de inanırdık ama eminim ki kendisi bile inanmıyor…" Hasan Cemal: “Kürtler nezdinde Erdoğan’ın hiçbir inandırıcılığı ve güvenilirliği kalmadı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile Kürtlere seslendi. Erdoğan paylaşımında Kürtlerin birçok hakkının kendi iktidarları döneminde teslim edildiğini hatırlatarak, “Türkiye Yüzyılı’nı Kürt kardeşlerimizin de desteğiyle hep beraber inşa edeceğiz” dedi. Erdoğan’ın bu çıkışını Yeşil Sol Parti’nin İstanbul milletvekili adayları Sırrı Süreyya Önder ve Hasan Cemal’e sorduk.

Sırrı Süreyya Önder: “Eminim ki kendisi bile inanmıyor”

“Artık AKP iktidarı sadece Kürt siyasi hareketine değil, kategorik olarak Kürtlüğün kendisine karşı. Bunu da sadece kayyum politikası ile bile anlamak mümkün. Bu ülkenin coğrafi olarak üçte birinde Kürtlerin iradesini iptal etmiş birisi söylüyor bunu. Kendisi söylediğine inansa biz de inanırdık ama eminim ki kendisi bile inanmıyor.”

Hasan Cemal: “Kürtler nezdinde Erdoğan’ın hiçbir inandırıcılığı ve güvenilirliği kalmadı”

“Yalan söylüyor Erdoğan. Kürt sorunu konusunda hiçbir şey yapmadı, Kürt sorununun derinleşmesine sebep oldu. Kürtler nezdinde de bence hiçbir güvenilirliği ve inandırıcılığı kalmadı. 2000’li yılların başlarında Kürt sorunu konusunda birtakım doğru adımlar attı ama sonra sırtını döndü gitti. Yaptığı şey tamamen oy kazanabilmek içindi. O yüzden verdiği sözlerden geri döndü.”

- Advertisment -