Ana SayfaSeçim 2023SEÇİM2023 | WhatsApp gruplarında propaganda hızlandı: Dualar, ebced hesapları, Abdülhamid caps’leri…

SEÇİM2023 | WhatsApp gruplarında propaganda hızlandı: Dualar, ebced hesapları, Abdülhamid caps’leri…

Seçimin son günlerinde muhafazakâr WhatsApp gruplarında Peygamber’in savaşlarda düşmanlarına karşı okuduğu dualar, ebced hesapları, Fetih sureleri devreye girdi. AK Parti seçmeni birbirine “CHP’nin zalimliğini” hatırlatıyor, oyların Bedir Savaşı’nda ok atarken sahabelerin ettiği duayla atılması isteniyor. Erdoğan-Abdülhamit benzetmesi içeren caps’ler de gözde etkinlikler arasında. Eleştiri oklarının hedefinde ise Saadet Partisi var.

Seçime bir gün kala tüm platformlarda olduğu gibi WhatsApp gruplarında da propagandalar en üst seviyeye ulaştı. Muhafazakâr gruplarda 28 Şubat’ı ve “CHP’nin zalimliklerini” hatırlatan videolar, mesajlar paylaşılıyor. “Düşmana ve hainlere karşı” okunacak dualar aktarılıyor. Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı’na vurgu yapılıyor. Türkiye’nin işgal edilmemesi için tebliğ yarışına giriliyor.

Propaganda için ebced hesapları da devrede. Hesabın sonunda mutlaka iktidarın değişmemesi gerektiği sonucu çıkıyor.

Cumhurbaşkanının “Tayyib” isminin manasına ve “düşman”ın habisliğine dikkat çekiliyor.

“Ümmetin evlatlarının hainlere yem olmaması için, vatanın dinini yaşayanlara, Allah’tan korkanlara zindan olmaması için” seçime kadar okunacak dualar paylaşılıyor.

“Düşmanın çok güçlü ve sezilmez yollardan zehrini zerk ettiği” vurgusu yapılıyor.

Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı’nda düşmana karşı okuduğu dualar paylaşılıyor. Türkiye de esir alınırsa yeryüzünde zalimlere dur diyecek ülke kalmayacağından gökten melekler inmesi umuluyor.

WhatsApp gruplarında belki de en büyük öfkenin hedefi olan grup Saadet Partisi.

Nereden geldiği, kimin yaptığı belli olmayan görsellerle Millet İttifakı içinde bulunan Müslümanlar suçlanıyor.

WhatsApp gruplarının olmazsa olmazı “büyük resmi görmek.” Erdoğan ve Abdülhamit hatırlatması yapılarak oynanan oyunlara dikkat çekiliyor.

Bedir Savaşı’nda sahabelerin oklarını atarken ettikleri dua ile oy kullanılması tavsiye ediliyor.

- Advertisment -