Ana SayfaSeçim 2023Seçime 53 gün kaldı: Bugün neler oldu?

Seçime 53 gün kaldı: Bugün neler oldu?

14 Mayıs seçimlerine 53 gün kaldı. Bugün; Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmama kararı aldı. Eski AK Parti milletvekili Süleyman Çelebi CHP’ye geçti, Kılıçdaroğlu rozetini taktı. MHP’li Semih Yalçın “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar MHP’ye sızmaya çalışıyor” dedi. Eski futbolcular Gökhan Zan ile Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı. HDP’li Meral Danış Beştaş, AK Partili mevkidaşı Özlem Zengin’e destek verdi “Yalnız değil”.

Ağıralioğlu: “Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız”

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP’nin aday çıkarmama kararının ardından partisinin de dahil olduğu Millet İttifakı’na yüklendi: “Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim. Kemal Bey’in adaylığını dayatmasına, mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum.”

Eski AK Parti milletvekili Süleyman Çelebi CHP’ye geçti, Kılıçdaroğlu rozetini taktı

Eski AK Parti milletvekili Süleyman Çelebi oğluyla birlikte CHP’ye üye oldu. Çelebi’lere parti rozetini Kılıçdaroğlu taktı.

İnce: Biz Türkiye’nin önünü tıkayacak bir şey yapmayız

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, kendi imza kampanyasını başlattı, “Biz memleketin önünü tıkayacak bir şey yapmayız. Milletimize, bir ihtimal daha var diyoruz” dedi.

Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ya başvurdu

CHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri ile Millet İttifakı siyasi partilerinin temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmama kararı aldı

Emek ve Özgürlük İttifakı, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıkladı. Aday çıkarma kararına ilişkin tutum belgesini okuyan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “Bu iktidardan, büyük tahribatın sorumlularından hesap sorma konusunda kararlıyız. Bu nedenlerle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Ali Babacan: “Mehmet Şimşek neler çektiğini anlatsın çünkü bana çok anlattı”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, eski maliye bakanı Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlık teklifini reddetmesini değerlendirdi: “Aklı başında bir insanın bugünkü hükümette yeri olabilir mi? Bakanların söz hakkı falan yok. Şu telaşe bitsin de Mehmet Bey’le oturup bir sohbet edin, neler çektiğini anlatsın. Çünkü bana çok anlattı.”

MHP’li Semih Yalçın: “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar MHP’ye sızmaya çalışıyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “FETÖ ve PKK iltisaklı unsurların” aday adaylığı başvurusu yaparak MHP’ye sızma girişiminde bulunduğunu iddia etti. MHP lideri Bahçeli de 2018 seçimlerinde ‘FETÖ’cülerin İYİ Parti üzerinden siyasi etki yaratmak için harekete geçtiklerini söylemişti.

HDP’li Meral Danış Beştaş’tan AK Partili mevkidaşı Özlem Zengin’e destek: “Yalnız değil”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “6284 bizim kırmızı çizgimizdir” dediği için kendi camiasından ağır eleştiri ve planlı saldırılara maruz kaldığını, kendini yalnız ve yorgun hissettiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e destek verdi. Serbest TV’de yayınlanan Hilal Köylü ile Şimdiden Seçim 2023’e konuk olan Beştaş, “Özlem Zengin’e yönelik linç tutumu kesinlikle kabul edilemez. Özlem Zengin bu konuda yalnız değil” dedi.

CHP, Memleket Partisi’nden görüşme talep edecek

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan CHP lideri ve Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: “Memleket Partisi’ne de gideceğim. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum.”

Cumhurbaşkanı adayları için 6 günlük imza süreci başladı. 100 bin imzaya ihtiyacı olan Cumhurbaşkanı adayları için şu ana kadar atılan imza sayıları: Muharrem İnce: 25.266 Fatih Erbakan: 23.100 Sinan Oğan: 14.057 Doğu Perinçek: 6.261

Gökhan Zan ile Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı

Deprem sürecinde Hatay’ın sesini duyuran eski futbolcu Gökhan Zan ile Trabzonspor’un eski kaptanlarından Ünal Karaman İYİ Parti’ye katıldı.

- Advertisment -