Ana SayfaSeçim 2023Seçime 56 gün kaldı: Bugün neler oldu?

Seçime 56 gün kaldı: Bugün neler oldu?

14 Mayıs seçimlerine 56 gün kaldı. Bugün; İmamoğlu ve Yavaş, seçmene Türkiye Gönüllüleri’ne katılarak seçim güvenliği için sorumluluk alma çağrısında bulundular, Altılı Masa liderleri İzmir İktisat Kongresi’nde konuştu, eski Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek milletvekili adayı olacağına ilişkin iddialara cevap verdi: “Hayır, o iş çoktan bitti”.

Kılıçdaroğlu: 21. yüzyılın Türkiyesi’nin temel hedefi bilim, sanayide ve teknolojide çip üreten bir ülke olmaktır

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi”nin “Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması” oturumunda konuşan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın iktidarında üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “21. yüzyılın Türkiyesi’nin temel hedefi bilim, sanayide ve teknolojide çip üreten bir ülke olmaktır. Hedefi yüksek koyacağız ve o hedefi mutlaka yakalayacağız” görüşünü aktardı. 

Babacan’dan Kılıçdaroğlu’na yemin töreni sonrası konuşma için öneri

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi”nin “Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması” oturumunda konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, seçilmesi halinde yemin töreninin ardından yapacağı konuşma için öneride bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanımıza, yemin töreninden sonra yapacağı ilk konuşmada ‘Ey basın mensuplarımız, yazarlarımız, düşünürlerimiz, derin bir nefes alın, artık özgürsünüz’ demesini önereceğim”.

İYİ Partili Özlale “Dersim” dedi

“İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi”nin “Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması” oturumuna programı nedeniyle katılamayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerine konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, “Rizeli bir kaptanın çocuğu ile Dersimli 7 çocuklu bir ailenin çocuğu arasında bir seçim yapacaksak, bu Cumhuriyetin bize sunduğu fırsat eşitliği sayesindedir” dedi.

Erdoğan: “Son yıllarda milletçe zorlu sınamalardan geçtiğimiz bir gerçektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son yıllarda milletçe zorlu sınamalardan geçtiğimiz bir gerçektir. Covid-19 salgını sebebiyle iki yıl sıkıntı çektik. Tam bu badireyi aşmışken kendimizi faiz, kur, enflasyon şer üçgenine sıkıştırılarak taviz vermeye zorlandığımız bir başka mücadelenin içinde bulduk. Bu sıkıntının da üstesinden gelirken asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıkıntıları arasında kaldık.” dedi.

Yeniden Refah yarın Cumhur İttifakı kararını açıklayacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yarın (20 Mart) partisinin Cumhur İttifakı’na katılım teklifine ilişkin aldığı kararı açıklayacak.

Zengin: “Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor”

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için 6284 sayılı kanunun kaldırılması şartına itiraz eden ve “6284 bizim kırmızı çizgimizdir” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendi tabanı tarafından hedef gösterildiğini ve kendini yalnız ve yorgun hissettiğini söylemişti. AK Partili Özlem Zengin, gazeteci Murat Yetkin’e yaptığı açıklamada ise “Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor” dedi.

Pervin Buldan: “Barışı da adaleti de özgürlüğü de 14 Mayıs tarihinde ilan edeceğiz”

Yenikapı Meydanı’nda yapılan 2023 Nevruz’unda kalabalığa seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “14 Mayıs tarihi bizler açısından önemli bir fırsattır. Aynı zaman da bir milat olacaktır ve AKP-MHP’nin bu seçimlerde Türkiye halklarının ne kadar büyük olduğunu Kürtlerin ne kadar iradeli olduğunu, kadınların, gençlerin bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme yemeğinin nasıl ortaya çıkacağını göstereceği bir tarihtir 14 Mayıs. Bu meydanı dolduranlar şunu bilsinki demokrasi meydanlarda yazılır. Barış meydanlarda ilan edilir. Ama barışı da adaleti de özgürlüğü de bizler 14 Mayıs tarihinde sandıklarda ilan edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Cemil Çiçek’ten aday olacağı iddialarına yanıt: “Hayır, o iş çoktan bitti!”

Gazeteci Talat Atilla, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’le görüştüğünü belirterek, “Sayın Bakan partinizden aday olacak mısınız?’ sorusunu yönelttim. ‘Hayır, o iş çoktan bitti!’ dedi” ifadesini kullandı.

Muharrem İnce: “Tek amacım ikinci turda Erdoğan’ın kaybetmesini gerçekleştirmek”

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski Liberal Demokrat Parti genel başkanı Cem Toker’e açık mektup yazdı. İnce, mektubunda ‘tek amacının ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesini gerçekleştirmek’ olduğunu söyledi.

İmamoğlu ve Yavaş’tan Türkiye Gönüllüleri’ne katılım çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yayınladıkları videolar ile seçmene Türkiye Gönüllüleri’ne katılarak seçim güvenliği için sorumluluk alma çağrısında bulundul

- Advertisment -