Ana SayfaSeçim 2023Seçime 57 gün kaldı: Bugün neler oldu?

Seçime 57 gün kaldı: Bugün neler oldu?

14 Mayıs seçimlerine 57 gün kaldı. Bugün; 11 yıl sonra Türk dışişleri bakanı Mısırlı mevkidaşı ile görüştü, CHP'li Torun, Muharrem İnce’ye “Bu sofrada herkese yer var” dedi, AK Partili Özlem Zengin 6284 açıklaması nedeniyle yüzlerce tehdit mesajı aldığını açıkladı, DEVA Partisi, “5 lider milletvekili olsun” diyen Mansur Yavaş’a yanıt verdi: “Herkes mutabakata uygun hareket etmeli”.

DEVA’dan Yavaş’a cevap: “Herkes mutabakata uygun hareket etmeli”

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Altılı Masa’daki beş liderin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak yerine milletvekili olmalarının daha mantıklı olduğunu düşündüğünü ve bunu liderlere önereceğini” söyleyen Mansur Yavaş’a yanıt verdi: “Konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir. Aksi taktirde imzaya aykırı hareket edilmiş olur. Sayın Yavaş’ın bir önerisi varsa Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden elbette ki masaya getirebilir.” “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile belediye başkanlığını aynı anda yürütebilmek anayasal olarak mümkün değil”.

Demirtaş yazdı: “HDP, Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyecek?”

Selahattin Demirtaş: 

“HDP yönetimi kendisi için bir şey istemeyecek; kimseyi ayırmadan, 85 milyonun huzurunu, refahını, barışını sağlamak için hazır olduğunu belirtecek. HDP’nin hiçbir gizli ajandası, tek bir örtülü planı yoktur. HDP su gibi berrak, cam kadar şeffaftır. HDP; Türkiye’nin birliğinden yanadır, demokratik Cumhuriyet’in tarafındadır, şiddetin kalıcı olarak sona ermesi için çalışır, tüm sorunların çözümünde müzakere ve demokratik siyaseti esas alır. Bu ilkelere saygı duyan herkesle de görüşür, birlikte hareket eder. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu ile ekibi tüm bu düşüncelere, ilkelere saygı duyuyor, değer veriyorsa bunu bizzat kendisinden duymak ister.

 

11 yıl sonra ilk: Çavuşoğlu Kahire’de

11 yıl aradan sonra Mısır’a giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu mevkidaşı Şükri ile ortak basın toplantısı yaptı. “En kısa sürede diplomatik ilişkiler üst düzeye çıkacak” ifadesini kullanan Çavuşoğlu “Erdoğan ile Sisi seçim sonrası görüşecekler” dedi.

Erdoğan: Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Deprem ve sel felaketleriyle yüreklerimizin yandığı bu dönemde Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var” dedi.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na HDP tepkisi

Bahçeli, açıklamasında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yapacağı görüşmeyi de hedef aldı. Bahçeli, şöyle dedi: “Zaferimizin 108’inci yıl dönümünü ve şehitlerimizin aziz hatıralarını gölgelemek, adeta geçmişin rövanşını almak niyetiyle programlanan CHP-HDP kavuşması şimdilik sonraki bir tarihe tehir edilmiştir.”

CHP’ye katılan Türkan Elçi: Bu kin öfke nefret neden, öfkeniz varsa birbirinize değil başka yere kusun

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, imza günü ve söyleşi için geldiği Van’da, CHP’ye katılmasıyla ilgili, “2018’de bana yine teklif getirdiler ben kabul etmedim. Bu defa toplum bir yere doğru gidiyor, değiştirebilirsek, elimizi taşın altına koyarsak biz ne yapabiliriz ben bu mecburiyetten girdim. Yoksa benim ihtiyacım yok… Linç kültürü geliştiriyorsunuz. Bu kin öfke nefret neden, öfkeniz varsa birbirinize değil başka yere kusun”ifadelerini kullandı.

CHP’li Torun’dan, Muharrem İnce’yeBu sofrada herkese yer var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İncehakkında, “Elbette ki kendisinin belli değerlendirmeleri olacaktır. Biz saygı duyuyoruz zaten bizim ittifakımız belli. Ama biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var” diye konuştu.

AK Partili Özlem Zengin’den 6284 açıklaması: “Yüzlerce tehdit mesajı alıyorum”

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Cumhur İttifakı’na katılma şartı olarak ileri sürdüğü 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine, “kırmızı çizgimizdir” diyen AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin, “Ben tartışılamaz demedim. Keşke daha seviyeli, insani, İslami bir ortamda tartışabilsek” ifadelerini kullandı. Zengin, yüzlerce “tehdit” mesajı aldığını söyledi.

- Advertisment -