Ana SayfaSeçim 2023Seçime 59 gün kaldı: Bugün neler oldu?

Seçime 59 gün kaldı: Bugün neler oldu?

14 Mayıs seçimlerine 59 gün kaldı. Bugün; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, KKTC'de, depremde hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin aileleriyle görüştü. İnce, "Kılıçdaroğlu lehine çekilebilirim" dedi. HDP ve TİP arasında tartışmaların yaşandığı Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim ittifakına dönüştü. AK Parti, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı için grup kararı aldı.

Kılıçdaroğlu İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin aileleriyle görüştü

KKTC’ye giden Kılıçdaroğlu, voleybol turnuvası için geldikleri Adıyaman’da deprem sırasında kaldıkları İsias Otel’in yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı ortaokul öğrencilerinin ailelerini ziyaret etti: “Yavru vatanımızın evlatları, Adıyaman İsias Hotel’de cinayete kurban gittiler. Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak. Selvi Hanım ve benim için hayatımızın en zor günlerinden biri.”

Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim ittifakına dönüştü

HDP, TİP, EMEP, TÖP, EHP ve SMF’den oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı seçim ittifakına dönüştü. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi eğilimi ağır basıyor. Milletvekili listelerinin hangi yöntemle belirleneceği daha sonra kararlaştırılacak.

Erdoğan: Bu afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor

Meydana gelen deprem ve sel felaketlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu ölçekteki afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor” dedi.

Muharrem İnce: “Kemal Bey lehine çekilebilirim”

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şunları söyledi: “İkinci tura ben ve Kemal Bey çıkarsak gerçekten çok eğlenceli olur. Ben çelebi adamım. Kadir kıymet bilen adamım. Bu memleketi herkesten çok seven adamım. Kimse merak etmesin, gerektiği anda gereğini yaparım. Durumu değerlendiriyorum. Kendi adıma değil, Türkiye adına. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal bey lehine çekilirim.”

Babacan: “Bugünkü aklımız olsa, elektrik ve doğal gaz dağıtım alanlarını özelleştirmezdik”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, elektik ve doğal gaz dağıtım şirketlerini örnek göstererek özeleştiri yaptı: “Özelleştirildikten sonra tekel olan şirketler alanında özelleştirme doğru olmadı. Bugünkü aklımız olsa tekel durumundaki kuruluşları özelleştirmezdik.”

AK Parti, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı için grup kararı aldı

AK Parti milletvekilleri, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Meclis’te “cumhurbaşkanı aday gösterme” süreci de başladı. Konuyla ilgili bugün AKP milletvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı alındı. 

Süleyman Soylu, Şanlıurfa’da protesto edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şimdiye dek 16 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi ile ilgili incelemeler yapmak için gittiği Şanlıurfa’da protesto edildi. Soylu’yu protesto eden vatandaşlar Soylu’nun korumaları tarafından engellendi. Bir vatandaş yaşananları CHP lideri Kılıçdaroğlu’na anlattı: “Bu ekipler 1 saat önce buraya geldi. Sabahtan beri ben buradayım. Hiçbir ekip yoktu. Sırf siz geleceksiniz diye Süleyman Soylu az önce gelip, talimat verdi, buraya kamyonları yığdı, çekip gitti. Sabahtan beri burada kimse yok. Bizim bütün umudumuz sizsiniz, sizlersiniz. Urfa’yı yalnız bırakmayın. 20 yıldır perişanız”.

“HDP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemeye hazırlanıyor”

Bloomberg’e konuşan bir HDP kaynağı, HDP’nin 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayarak Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye hazırlandığını söyledi.

MHP: “Adayımız Erdoğan”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,Cumhurbaşkanı adayımız belli, kararımız net. Cumhurbaşkanı adayı olarak, Sayın Erdoğan’ı aday olarak gösterdik açıklamasını yaptı.

Ayhan Bilgen: “Hiçbir ittifaka kapalı değiliz”

HDP’den ayrılarak SES Partisi’ni kuran Ayhan Bilgen, AK Parti’den milletvekili adayı olacağı iddialarına dair konuştu: “Biz hiçbir ittifaka kapalı değiliz. Bunu zaten partiyi kurduğumuz zamandan beri söylüyoruz. Biz politik şeyleri tartışırız. Eğer uyum sağlayabileceksek her ittifakla ilişki kurabileceğimizi zaten beyan ettik. Ama şu anda somut bir teklif yok.”

Akşener tutuklu Gökçeada Belediye Başkanı Çetin’i ziyaret etti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Yolsuzluk ve rüşvet” operasyonu kapsamında 4 Şubat’tan bu yana tutuklu bulunan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’i ziyaret etti. Akşener görüşmenin ardından “Kendisi çok iyiydi, herkese selamları var” ifadelerini kullandı. 

Muharrem İnce 4 kişiye küsmüş

Finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ile gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal ve İsmail Saymaz, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kendilerine küstüğünü açıkladı.

- Advertisment -