Ana SayfaSeçim 2023Seçime 58 gün kaldı: Bugün neler oldu?

Seçime 58 gün kaldı: Bugün neler oldu?

14 Mayıs seçimlerine 58 gün kaldı. Bugün; Türkan Elçi CHP’ye katıldı, rozeti Kılıçdaroğlu taktı, İktidardan dört yetkili Reuters’e konuştu: “AK Parti ekonomik politikalarda eskiye dönüyor. Erdoğan, Mehmet Şimşek’i istiyor”, Esad, Erdoğan ile görüşmek için Türk askerinin Suriye’den çekilmesini şart koştu, İYİ Parti seçim kampanyasını başlattı: “Tarih yazacağız”.

Türkan Elçi CHP’ye katıldı, rozeti Kılıçdaroğlu taktı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 yılında katledilen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisine katılan Türkan Elçi’ye parti rozeti taktı.

İktidardan dört yetkili Reuters’e konuştu: “AK Parti ekonomik politikalarda eskiye dönüyor. Erdoğan, Mehmet Şimşek’i istiyor”

Reuters’e konuşan adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisi: “Seçim beyannamesine dair çalışmalar son aşamaya geldi… Ekonomi tarafında AK Parti bir nevi çıkışındaki döneme, özüne dönüyor. Piyasa dışı uygulamalara dair hiçbir işaret beyannamede yok.” Ajansa konuşan bir başka AK Partili yetkili ise ekonomik programın Mehmet Şimşek’in itiraz etmeyeceği şekilde yazıldığını söyledi: “Cumhurbaşkanı ekonomide yeniden Şimşek ile çalışmak istiyor. Onun da politikalarına uygun bir beyanname yazılıyor.”

Esad, Erdoğan ile görüşmek için Türk askerinin Suriye’den çekilmesini şart koştu

Suriye lideri Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu ancak bunun için Türk askerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesini şart koştu.

İnce’nin ‘Macron modeli’: “İkinci tura Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, bana verilen oyları Kılıçdaroğlu’na taşıyamam”

Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce 100 bin oy toplayıp aday olacağını söyledi ve ‘Macron modeli’ dediği seçim hesabını anlattı: “Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım.”

Savcı Sayan ‘Erdoğan’ın talimatıyla’ istifa etmiş

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, belediye başkanlığı görevinden istifa etti. İstifanın AK Parti Genel Merkezi’nde ‘kriz’ çıkardığı öne sürülünce, Sayan kararı Erdoğan’ın ‘emri’ doğrultusunda aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti: Erteleme talebi HDP’den geldi

Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyareti ileri bir tarihe ertelendi. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ertelenmesi ile ilgili “Onu ev sahibine soracaksınız” dedi. HDP’li yetkililerse, cuma günü partinin başka programları olduğu için ziyaretin ertelenmesini talep ettiklerini bildirdi. 

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Şenyaşar ailesini ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’ndan 2 partiye ziyaret

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile görüştü. Kılıçdaroğlu ardından BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret etti.Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından şunları söyledi: “Türkiye’nin pek çok sorunu dile geldi bu toplantıda. Devlette liyakatten ekonomiye, üniversitelerden depreme kadar, depremde yaşananlara kadar pek çok konu hakkında karşılıklı düşüncelerimizi ifade ettik. Güzel bir ev sahipliği yaptılar. Sayın Genel Başkan’ın şahsında arkadaşlarına da partisine de yürekten teşekkür ederim.”

TBMM’ye 3 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası geldi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) 3 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi, TBMM’ye sunuldu.

HDP İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ve Musa Piroğlu ile TİP Hatay Milletvekili Barış AtayMengüllüoğlu‘nun dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Erdoğan açıkladı: Finlandiya’nın NATO üyeliği onay süreci başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği basın toplantısında “Gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya’nın NATO’ya katılımını Meclis’te onay sürecini başlatmaya karar verdik.” dedi. Erdoğan İsveç’in NATO üyeliği içinse “Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç’in atacağı adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti seçim kampanyasını başlattı: ‘Tarih yazacağız’

İYİ Parti seçim kampanyasını başlattı. Kampanyada “Birlikte Kazacağız! Tarih Yazacağız!” sloganları kullanıldı.Afişlerde Akşener, Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu fotoğrafları yer aldı.

- Advertisment -