Ana SayfaSeçim 2023Seçimler geçiyor, Erdoğan değişmiyor: Oy pusulasındaki Erdoğan 59 yaşında

Seçimler geçiyor, Erdoğan değişmiyor: Oy pusulasındaki Erdoğan 59 yaşında

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı birleşik oy pusulasında Erdoğan’ın 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde kullandığı fotoğrafı yer alacak. 69 yaşındaki Erdoğan’ın eski bir fotoğrafıyla yarışa girmesine itirazlar var. “Biz 65 yaş kartı almaya gittiğimizde bile bugünkü fotoğrafınızı getirin diyorlar, nasıl aday olarak 10 yıl önceki fotoğrafını koyar?” YSK: “Adayın fotoğrafta kendini belli etmesi yeterli.”

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan güncel fotoğraflarını kullanırken, Erdoğan 30 Mart 2014 seçimleri için çekilen ve o seçimde kullanılan fotoğrafı ile yer alacak.

Erdoğan, o tarihte 59 yaşındaydı.

Erdoğan aynı fotoğrafla 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimine de girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 yıl önceki fotoğrafıyla 14 Mayıs’ta bir kez daha yarışacak.

Eski fotoğraf kullanılması mümkün mü?

Erdoğan’ın eski bir fotoğrafını kullanması, bunun yasal olarak mümkün olup olmadığı tartışmasını başlattı.

“Pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet alırken sizden en az 6 ay önce çekilmiş fotoğraf isterler. Erdoğan, YSK’nın Cumhurbaşkanı adayları oy pusulası için 2014 Cumhurbaşkanı seçiminde kullandığı fotoğrafı koydurtmuş, yani 9 yıl önceki fotoğraf. YSK, Cumhurbaşkanı oy pusulasının dağıtımını durdurmalı ve Erdoğan’dan son 6 ayda çekilmiş fotoğrafını istemeli.”

“Yasaya aykırı ne varsa kendisini alıkoyamıyor”

Avukat Celal Ülgen de Erdoğan’ın eski fotoğrafının oy pusulasında yer almasının mümkün olmadığını savundu. Tele1’e konuşan Ülgen, şunları söyledi:

“Adeta yasayı çiğnemek bir zevk haline geldi. Hukuk fakültesinden bir arkadaşım, ‘biz 65 yaş kartı almaya gittiğimizde bugünkü fotoğrafınızı getirin demişlerdi’ diyor. ‘Nasıl aday olarak 10 yıl önceki fotoğrafını koyar’ diyor. Yasaya aykırı ne varsa kendisini alıkoyamıyor. Bütün sorumluluklardan arınmış biri olarak kendisini görüyor.

“Bu konuda itiraz edecek YSK’dır. Diyecek ki bu fotoğrafı istemiyorum. Yeni bugün çekilmiş fotoğraf istiyorum diyecek. Bu konuda yargılanması gereken birisi varsa YSK başkanı ve üyeleri olacaktır. Bunları biriktirmeye devam etsinler.”

YSK: “Adayın fotoğrafta kendini belli etmesi yeterli”

Teyit.org’un ulaştığı YSK yetkilileri, pusulalara basılacak fotoğrafların güncelliğiyle ilgili özel bir düzenleme olmadığını, adayın fotoğrafta kendini belli etmesinin yeterli olduğunu söyledi.

kişi, şahıs, adam, insan, kravat, takım elbise içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
- Advertisment -