Ana SayfaSeçim 2023Şimdiden Seçim 2023 | “Deprem bölgesinde birçok vatandaşın kimliği yok, gözlemcilere büyük...

Şimdiden Seçim 2023 | “Deprem bölgesinde birçok vatandaşın kimliği yok, gözlemcilere büyük sorumluluk düşecek”

Hilal Köylü’nün hazırlayıp sunduğu Şimdiden Seçim 2023’e konuk olan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, deprem bölgesindeki son durumu ve seçim hazırlıklarını anlattı:

“Askıda olan seçmen listelerinin itiraz süreleri tamamlanır tamamlanmaz seçim kurullarında seçmen listeleri kesinleşecek ve sandık çevreleri oluşturulacak. Vatandaşlar genellikle daha önce oy kullandıkları okul gibi yerlerde ya da buraların bahçelerinde, sağlam değillerse çadır kentlerin yanında kurulan sandıklarda oy kullanılacak.

“Vatandaşların kimlik sorunu var”

“Mesele sandığın kurulması değil, başka meseleler var. Mesela mahalle temsilcileri işlevini kaybetti çünkü herkes karışık oturuyor artık. İnsanların mahalle temsilcilerini tanıyabilme şansı da yok, düzen de yok. Kimlik meselesi var mesela. Birçok vatandaşın kimliği yok, resimli kimlik çıkartma imkânı da yok. Bir tane nüfus cüzdanı çıktısı alıp onunla oy kullanmaya gidecekler. O kişi mi, değil mi kim tespit edecek, nasıl tespit edecek?

“Deprem bölgesinde eski düzeninde bir seçim yapılabilmesi mümkün değil. Elbette seçim yapılacak, elbette insanlar oylarını kullanacak. Gözlemciler ve siyasi parti temsilcileri daha dikkatli olacak. Bir seçim hilesine izin vermeyecek. Birleştirme sistemlerini iyi kontrol edecek. Islak imzaların akışını doğru sağlayacak.”

- Advertisment -