Ana SayfaSeçim 2023Sinan Oğan’ın “Plana sadık kal” sloganı, Qanon komplo teorisi sloganı çıktı

Sinan Oğan’ın “Plana sadık kal” sloganı, Qanon komplo teorisi sloganı çıktı

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a destek veren Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın “Plana sadık kal” sloganının, ABD’deki Qanon komplo teorisyenlerinin “Trust the Plan” sloganı olduğu ortaya çıktı. Qanon komplo teorisyenlerini, ABD’nin gizli bir Mason tarikat tarafından yönetildiğine, Demokratların pedofili, uzaydan gelen kertenkele kökenli insanlar olduğuna, ABD’deki zenginlerin genç kalmak için çocuk kanıyla beslendiğine inanıyor.

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek açıklaması yapan Sinan Oğan’ın “Plana sadık kal” sloganının, genellikle ABD’deki Cumhuriyetçi ve Trump destekçilerinin inandığı Qanon komplo teorisi akımının bir sloganı olduğu ortaya çıktı.

Qanon komplo teorisine inananlar, ABD’nin gizli küresel elitler yönetildiğine, 2020 seçimlerinin Biden tarafından hileyle çalındığına, Hollywood ve liberal elitlerin gençleşmek için çocuk kanıyla beslendiğine, Demokratların ve Clinton ailesinin aslında uzaydan gelen bir kertenkele türü olduğuna, Demokratların pedofili olduğuna dair teorileri sosyal medya üzerinden yayıyor.

Qanoncular, “Plana güven” sloganıyla Trump’ın 2016 seçilip bu derin elit devleti yıkacağına inanıyordu. Yine Qanoncular 2020’de Trump seçimleri kaybettikten sonra askerlerin desteğiyle göreve geri döneceğine inanıyor, birbirlerini teskin etmek amacıyla “Plana güven” sloganını kullanıyordu.

6 Ocak 2021 Kongre Baskını’nda Qanon komplo teorilerine inanan komplo grupları etkin olmuş, bu teorileri sosyal medyada ve fiziki buluşmalarda yayan, eğlenceli ve etkili bir şekilde anlatan komplo şamanları ön plana çıkmıştı.

- Advertisment -