Ana SayfaSeçim 2023Srebrenitsa Katliamı’na “uydurulmuş yalan” diyen Bosnalı Sırp liderden Erdoğan’a destek: “Türkiye’nin Erdoğan...

Srebrenitsa Katliamı’na “uydurulmuş yalan” diyen Bosnalı Sırp liderden Erdoğan’a destek: “Türkiye’nin Erdoğan gibi bir lidere ihtiyacı var”

Bosna Hersek Federasyonu’na bağlı özerk bir yönetim olan Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Dodik, 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan’ı desteklediğini açıkladı: “Ülkemizde yaşayan Türkiye vatandaşlarını Erdoğan’a oy vermeye davet ediyorum. Erdoğan Bosna ve Sırp Cumhuriyeti arasında taraf tutmayan biri. Diyalog ve barış adamı. Türkiye’nin Erdoğan gibi bir lidere ihtiyacı var.”

Bosna Hersek Federasyonu’na bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, özerk bölgede yaşayan Türkiye vatandaşlarının 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan lehine oy kullanmasını istedi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki ve dünyadaki durumu istikrara kavuşturmaya kararlı bir barış ve diyalog adamıdır. Ayrıca kendisi ile aynı görüşleri paylaştığımız liderlerden biridir ve Dayton Barış Anlaşması ve Bosna Hersek Anayasasına saygı konusundaki tutumunu özellikle takdir ediyoruz. Bu nedenle aslen bölgemizde olan Türkiye vatandaşlarını, geçtiğimiz dönemde ülkesine sahip çıkarak liderliğini tasdik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 14 Mayıs seçimlerinde oy vermeye davet ediyorum. Onun ısrarı, vatanseverliği ve kararlılığı sayesinde Türkiye bugün ileri ve modern bir ülkedir.”

Milorad Dodik, daha önce Srebrenitsa Katliamı’na “uydurulmuş yalan” dediği için tepki gören, Sırp milislerin Saraybosna kuşatması sırasında pazar yerini bombalaması sonucu 68 Boşnak Müslüman’ın katledildiği Markale katliamı ile 71 kişinin katledildiği Tuzla katliamının gerçek olmadığını iddia eden bir Sırp milliyetçisi olarak biliniyor.

- Advertisment -