Ana SayfaSeçim 2023The Economist: “14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz”

The Economist: “14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz”

The Economist dergisi, 14 Mayıs Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladı. The Economist, Erdoğan’ın sandıkta kaybetmesi ve Türkiye’nin barışçıl bir iktidar değişimiyle otokrasiden demokrasiye geçmesi durumunda dünyadaki tüm seçimli otokrasilere örnek olacağını, Türkiye’nin AB, ABD ve NATO ile ilişkilerinin düzeleceğini düşünüyor.

Geleneksel olarak ABD, Birleşik Krallık ve Hindistan gibi dünyayı etkileyen seçimlerde hangi adayı desteklediğini deklare eden ve editöryel bir yazı ile gerekçesini açıklayan The Economist dergisi, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladı.

The Economist, Kılıçdaroğlu’nun sandıkta Erdoğan’ı yenmesi durumunda Türkiye’nin dünyadaki tüm seçimli otokrasilere örnek olacağını söyledi.

The Economist’in gerekçeleri arasında Kılıçdaroğlu’nun seçilmesiyle Merkez Bankası’nın bağımsız olması, Türkiye’nin AB, ABD ve NATO ile ilişkilerinin gelişmesi, enflasyonun tek haneye düşme olasılığının artması, AİHM kararlarının uygulanması neticesinde siyasi hükümlülerin serbest bırakılması, ülkedeki hukuksuzlukların sona ermesi var.

- Advertisment -