Ana SayfaSeçim 2023Uluslararası yardım kuruluşlarının 30 Nisan’da çekilecek olması Hataylıları endişelendiriyor

Uluslararası yardım kuruluşlarının 30 Nisan’da çekilecek olması Hataylıları endişelendiriyor

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay yaklaşık iki ayın sonunda tam bir konteyner ve çadır kent hüviyetine büründü.

Deprem bölgesinde yaşanan göç sonrası büyük oranda boşalan kent merkezi Antakya geceleri hayalet şehre dönüşüyor.

Merkezde elektrik ve su ihtiyacı hâlâ giderilemezken vatandaşların gıda ihtiyaçları büyük oranda gönüllü yardım kuruluşları tarafından karşılanıyor. Halen aktif çalışmalarını sürdüren birçok uluslararası yardım kuruluşunun Nisan ayı sonunda sahadan çekileceği öğrenildi. Nisan ayı sonundan itibaren Hatay’ın daha da yalnız kalacağı tahmin ediliyor.

Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde çok sayıda bina terk edilmiş ve kullanılamaz durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince bina hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Ancak Hatay’da kesin hasar tespit raporlarına yoğun itirazlar söz konusu. Orta ve ağır hasarlı binalarda vatandaşlar binalarının yıkım kararına karşı itirazlarda bulunuyor. Bu arada aynı binada aynı katta yer alan iki daireden birine orta diğerine az hasar verilmesi gibi çelişkili durumlar da gözleniyor.

14 Mayıs genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Hataylıların şehirlerinde oy kullanması için özellikle sosyal medya üzerinden ciddi çabalar sergileniyor.

- Advertisment -