Ana SayfaSeçim 2023Yerel seçimlere 10 ay kala İstanbul: Altısı AK Partili 20 ilçede...

Yerel seçimlere 10 ay kala İstanbul: Altısı AK Partili 20 ilçede Kılıçdaroğlu kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Kısıklı’da yaptığı ilk konuşmada bir sonraki hedefin “Üsküdar ve İstanbul’da yerel seçimleri kazanmak olduğunu” söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul’da Erdoğan’a 350 bin fark attı. İstanbul’un 39 ilçesinden 20’sında Kılıçdaroğlu önde bitirdi. Bu ilçeler arasında 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın kazandığı Silivri, Çatalca, Üsküdar, Tuzla, Eyüpsultan, Beyoğlu da var. Kılıçdaroğlu, Sancaktepe, Bahçelievler, Zeytinburnu, Çekmeköy ve Şile gibi AK Partili ilçelerde de oyunu 48-49 bandına yükseltti.

Dün düzenlenen 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri’nde İstanbul’un 20 ilçesinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kazanırken Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 ilçede seçimi kazandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarının seçim kazandığı Silivri, Çatalca, Üsküdar, Tuzla, Eyüpsultan, Beyoğlu gibi ilçelerde yarışı önde bitirdi.

Kılıçdaroğlu, Silivri’de %58, Çatalca’da %57, Beyoğlu’nda %50, Eyüpsultan’da %52, Üsküdar’da %53 ve Tuzla’da %51 oy alarak birinci oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Kısıklı’da yaptığı ilk konuşmada bir sonraki hedefin “Üsküdar ve İstanbul’da yerel seçimleri kazanmak olduğunu” söylemişti.

Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu’nda %48, Bahçelievler’de %49.5, Şile’de %49, Çekmeköy’de %49, Sancaktepe’de %49.8 oy aldı.

- Advertisment -