Ana SayfaSerbest PiyasaBorsada düşüşler devam ediyor! BİST 100 endeksi neden düşüyor

Borsada düşüşler devam ediyor! BİST 100 endeksi neden düşüyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun sonuçlanmasının ardından uzun süre yükselen BİST100 endeksi hafta başından bu yana yatay bir görüntü sergiliyor. BİST 100 endeksi 6700 puan barajını geçerek bir rekor kırmıştı. Son günlerde ise kar çıkışı kaynaklı borsada düşüşler olduğu gözleniyor. Peki borsa düşmeye devam edecek mi? Borsadaki düşüş ne zaman biter?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunun sonuçlanması ve siyasi belirsizliğin sona ermesinin ardından yükseliş trendine başlayan BİST 100 endeksi son günlerde yatay ve düşüş eğilimli bir grafikte seyrediyor. Borsa uzmanları ve kurumsal yatırımcılar BİST 100 endeksinin bir düzeltmeye ihtiyaç duyduğunu ve yaşanan düşüşlerin olağan olduğunu ifade ediyorlar.

BORSADA KAR SATIŞLARI YAPILIYOR

Seçimlerin ardından bir ralli yapan BİST 100 endeksinde çok sayıda şirket yatırımcısına yüzde 25’lerin üzerinde bir kazanç sağladı. Bu kazançları realize etmek isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar kar satışlarına başlamışlardı. Yaşanan bu satışların ardından çok sayıda hisse senedinde düşüşler gözlendi.

BORSA DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Yatırımcıların en çok merak ettikleri sorulardan biri de elbette borsa düşmeye devam edecek mi? sorusu olmakta. Uzmanlar BİST 100 endeksinin geçen seneki sert yükselişlerine rağmen dolar bazında halen ucuz kaldığını ifade ediyorlar. Doların sert yükselişlerine rağmen borsanın aynı şekilde bir yükseliş sergilemediğini ifade eden uzmanlar, kısa ve orta vadede BİST 100 endeksinin 7000 seviyesini kırabileceğini söylüyorlar.

ENERJİ ŞİRKETLERİ DEĞER KAZANDI

Türkiye ve BAE arasında 50 milyar dolarlık ticari anlaşmaların ardından, anlaşma kapsamındaki sektörlerde sert yükselişler meydana geldi. Enerji hisse senetleri bu kapsamda %15’lere varan yükseliş kaydettiler. 25 Temmuz tarihinde ise enerji hisseleri başta olmak üzere çok sayıda hisse senedinde kar satışları meydana geldi. BİST 100 endeksi 26 Temmuz tarihinde ise güne artışla başlarken, anlık olarak yatay bir seyir izlemeye devam ediyor.

- Advertisment -