Ana SayfaSerbest BlogKemal Kılıçdaroğlu'nun son oy oranı nedir?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son oy oranı nedir?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde 6 Mart’ta gerçekleşen liderler zirvesinin ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, İyi Parti ve CHP’den oluşan 6’lı masanın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son oy oranı seçimlere çok az bir süre kala oldukça merak ediliyor. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri son anket sonuçlarıyla ilgili olarak araştırma şirketlerinden de açıklamalar gelmeye başladı.

Türkiye 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini belirlemek için sandık başına gidecek. Seçimlere çok az bir zaman kala kamuoyu araştırma şirketlerinin son anket sonuçları oldukça merak ediliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun son oy oranına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son durumuna ilişkin anketleri haberimizde derledik.

Kemal Kılıçdaroğlu Son Oy Oranı

Artıbir Araştırma

Seçimlere çok kısa bir zaman kala, kamuoyu araştırma şirketleri son yaptıkları seçim anketlerini paylaşmaya devam ediyor. 13-21 Mart tarihleri arasında Artıbir Araştırma Şirketi’nin yaptığı çalışmaya göre ittifaklar arasında fark 7 puanı geçmiş durumda. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin son oy oranı ise yüzde 3,5 olarak ölçüldü.

Artıbir Araştırma Şirketi’nin yaptığı çalışmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 44 çıkarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 51,3 olarak ölçüldü. Aynı ankette Muharrem İnce’nin oyu yüzde 3,5, Sinan Oğan’ın oy oranı ise 1,2 olarak değerlendirildi.

Artıbir Araştırma’nın genel seçim anketine göre ise şöyle bir tablo ortaya çıktı:

AK Parti: Yüzde 31,1 CHP: Yüzde 27,9 İYİ Parti: Yüzde 12,2 HDP: Yüzde 11,6 MHP: Yüzde 5,7 Memleket Partisi: 3,2.

Aksoy Araştırma

Aksoy Araştırma Şirketi’nin 26 ilde yaptığı kamuoyu araştırmasına göre AK Parti oylarını Mart ayının başından beri 1 puan seviyesinde yükseltmiş durumda. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim anketinde ise Aksoy Araştırma’nın paylaştığı sonuçlar şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 56,

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 43,2.

“Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsin?” sorunda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şöyle oldu:

AK Parti: Yüzde 31,9 CHP: Yüzde 27,8 İYİ Parti: Yüzde 11,4 HDP: Yüzde 10,3 Diğer: Yüzde 9,7 MHP: Yüzde 6,9 Saadet Partisi: Yüzde 0,8 DEVA Partisi: Yüzde 0,6 Gelecek Partisi: Yüzde 0,6.

Optimar Araştırma

Optimar Araştırma Şirketi, 13-18 Mart tarihleri arasında yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan şirketlerden biri oldu. Optimar Araştırma’nın kamuoyu araştırma sonuçlarına göre ise tablo şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 47,4

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 45,3

Muharrem İnce: Yüzde 6,5

Sinan Oğan: Yüzde 0,7

MAK Danışmanlık

MAK Danışmanlık anket sonuçlarına göre ise 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 47, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı ise yüzde 42 seviyelerinde. Diğer adayların oy oranı yüzde 3, kararsız seçmen oranı ise yüzde 8 seviyelerinde. Aynı araştırmaya göre kararsız seçmenlerin çoğunluğunu ise HDP tabanı oluşturmakta.

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar yüzde kaç oy almıştı?

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda oyların yüzde 52,4’ünü alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Diğer adaylardan Muharrem İnce yüzde 30,8; Selahattin Demirtaş yüzde 8,3; Meral Akşener yüzde 7,4 ve Temel Karamollaoğlu yüzde 0,9 oy almıştı.

- Advertisment -