Ana SayfaÖZEL HABEREtyen Mahçupyan'la İnsanı Anlamak (12) | Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olmalı?

Etyen Mahçupyan’la İnsanı Anlamak (12) | Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olmalı?

"Siyasetçiler şöyle düşünüyorlar: Çok emin olman lazım böyle bir ismi seçmek için. O kadar emin olacağın birisi kim olabilir bir soru, böyle birinde altı partinin birden anlaşması ne kadar mümkün, bu da ayrı bir soru. O yüzden bu seçimi gönül rahatlığı ile yapabilmeleri için kendi aralarında nasıl biri olacağına anlaşmaları gerekiyor..."

Etyen Mahçupyan ile İsmail İçen, insan zihni ve zihniyetleri üzerine bir yolculuğa çıkıyor. Programda, İsmail İçen, Etyen Mahçupyan’a “İnsanı Anlamak” kitabından hareketle güncel meseleleri soruyor.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken muhalefetin tek bir aday çıkartamaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ben şahsen muhalefetteki ittifakın tek aday konusunda hemfikir olup bir aday çıkartmalarını bekliyorum. Bunun piyasalara dahi iyi geleceğini düşünüyor, öyle hissediyorum sezgisel olarak. Bu iktidar gidecekse yerine gelen iktidar ne yaptığını bilen bir iktidar olacak gibi geliyor. Sadece bana mı böyle geliyor acaba?

-Doğru, böyle etkileri olabilir. Ama tabi sen, bütün toplum gibi sabırsızsın. Siyasetçiler böyle düşünmüyor. Siyasetçilerin düşüncelerinde de haklılık payı var. Şunu düşünüyorlar: Şu anda deklare edilecek bir insana bağlı kalınacak. Başkasını seçmek imkansızlaşacak. Bu insanı seçtiğiniz andan itibaren nasıl davranacağından nasıl emin olabilirsin? Çok emin olman lazım böyle bir ismi seçmek için. O kadar emin olacağın birisi kim olabilir bir soru, böyle birinde altı partinin birden anlaşması ne kadar mümkün, bu da ayrı bir soru. O yüzden bu seçimi gönül rahatlığı ile yapabilmeleri için kendi aralarında nasıl biri olacağına anlaşmaları gerekiyor…

Programın tamamını Serbest TV’de izlemek için:

Programın tamamını SerbestPod’da dinlemek için:

- Advertisment -