Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Felaketin ortasında “Asrın Felaketi” kampanyasını kim yaptı?

ÖZEL HABER | Felaketin ortasında “Asrın Felaketi” kampanyasını kim yaptı?

Depremin büyüklüğünü devletin müdahalesindeki eksiklere mazeret olarak gösteren profesyonel bir video çekildi, sosyal medya platformları için profesyonel içerikler hazırlandı. Çok takipçili bir hesabın adı Asrın Felaketi olarak değiştirildi. Ve video yayına sokuldu. Tepkiler üzerine önce video silindi, ardından hesap kapatıldı. Peki, hala insanlar enkaz altındayken kimdi bunu yapan profesyoneller? Serbestiyet’in ulaştığı bilgilere göre video AK Parti seçim kampanyası ekibi tarafından Bilal Erdoğan’ın liseden sınıf arkadaşının sahibi olduğu Kalyon Ajans’a yaptırıldı. Videoyu ilk paylaşan kişi de yine iktidara yakın bir vakfın yönetim kurulu üyesi.

Video, çok takipçili bir hesabın adı “Asrın Felaketi” olarak değiştirildikten sonra o hesap üzerinden paylaşılınca dikkat çekti.

Videonun kim tarafından hazırlandığına dair hiçbir bilgiye yer verilmedi. 

Videonun seslendirmesi TRT’de belgesel filmleri seslendiren tiyatrocu Mazlum Kiper tarafından yapıldı.

Video:

Asrın Felaketi hesabında video dışında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin dünyadaki diğer depremlerle kıyaslandığı infografikler de paylaşıldı.

Gelen yoğun tepkiler üzerine video Asrın Felaketi’nin Twitter, Youtube ve Instagram hesaplarından silindi. Ardından Twitter ve Youtube hesapları da kapatıldı. 

Önce hükümete yakın medya sonra Erdoğan “Asrın felaketi” dedi

Fakat, hükümete yakın gazeteler, depremle ilgili yaptıkları haberlerde depremden mutlaka “Asrın felaketi” diye söz etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı konuşmalarda yaşanan deprem için “Asrın felaketi” dedi: 

“Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır.”

https://twitter.com/anadoluajansi/status/1624373354068164613?s=20&t=pNmFbsRBZlo0_YviE_rWFA ü

Peki, depremin ortasında bu profesyonel içeriklerle iktidara kim mazeret üretmişti.

Serbestiyet’in ulaştığı bilgilere göre video ve Asrın Felaketi kampanayası AK Parti genel merkezinin siparişiyle hazırlandı.

AK Parti’nin seçim işlerine bakan ekibi bu içeriği iktidara yakın reklam ajansı Kalyon Ajans’a yaptırdılar. 

Kalyon Ajans’ın sahibi Kemal Bilal Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı. 

Cumhurbaşkanlığı, THY ve bakanlıklara işler yapan Kalyon Ajans, Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın 2015-2017 ve 2019 yıllarında düzenlediği Gençlik Buluşması etkinliklerinin tüm tasarım, organizasyon, prodüksiyon ve teknik destek süreçlerini de yönetmişti.

(Kalyon Ajans’ın sahibi Kemal Bilal Aydın (soldan 2. ve Bilal Erdoğan)

Asrın Felaketi hesabının ardından videoyu kendi hesabından paylaşan ilk kişi Mustafa Eryılmaz oldu.

https://www.instagram.com/reel/CogDMDIItNO/?utm_source=ig_web_copy_link

Eryılmaz da Bilal Erdoğan’a olan yakınlığı ile öne çıkıyor.

Eryılmaz, Bilal Erdoğan’ın eşinin dayısı olan Fatih Çıtlak tarafından 2013 yılında kurulan, Erdoğan’ın yönetiminde olduğu İnsan ve İrfan Vakfı’nın kurucularından. İki isim halen vakfın mütevelli heyetinde bulunuyor.

Kalyon Ajans’ın müşterileri arasında pek çok kamu kurum ve kuruluşu ile birlikte hükümete yakın oluşumlar bulunuyor.

Onlardan bazıları şunlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Milli İrade Platformu’nun 15 Temmuz şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için düzenlediği anma töreni. (2017)

2017 yılında İbn Haldun Üniversitesi adına tüm tasarım, organizasyon, prodüksiyon ve teknik destek süreçlerini yönetti.

Türk Hava Yolları’nın düzenlediği Harbiye Açık Hava Konserleri. (2019)

2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Hacı Bektaşi Veli Vefatının 749. Yıl Dönümü Anma Etkinliği’nin tüm organizasyon süreçlerini üstlendi.

Şirket 9 yılda 150 kat büyüdü

10 bin TL sermaye ile 2012 yılında kurulan Kalyon Ajans, 9 yıl sonra 2021 yılında sermayesini 150’ye katlayarak 1,5 milyon TL’ye çıkardı.

- Advertisment -