Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Ermenistan’la normalleşmede yeni adım: Pegasus 2 Şubat’ta...

ÖZEL HABER | Ermenistan’la normalleşmede yeni adım: Pegasus 2 Şubat’ta Erivan seferlerini başlatıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz ay duyurduğu normalleşme adımları kapsamında Türkiye ve Ermenistan arası uçuşlar başlıyor. Pegasus Hava Yolları, 2 Şubat itibariyle İstanbul-Erivan seferlerini başlatıyor. Ermenistan hava yolu şirketi Flyone Armenia da İstanbul seferlerine başlamak için yaptığı başvuruya olumlu yanıt aldığını duyurmuştu.

Pegasus Hava Yolları, 2 Şubat’tan itibaren Sabiha Gökçen’den Erivan uçuşlarına başlıyor. Seferler haftada üç gün karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan Bölgesel Yönetim ve Altyapı Bakanlığı Sözcüsü Sona Harutyunyan,Ermenistan’a uçuş izni almak için başvuru yapan Pegasus’a izin verildiğini açıklamıştı.

Ermenistanlı hava yolu şirketi Flyone Armenia da 30 Aralık’ta İstanbul seferlerine başlamak için yaptığı başvuruya olumlu yanıt aldığını duyurmuştu.

Çavuşoğlu charter uçuşların başlayacağını duyurmuştu

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde normalleşme adımları geçtiğimiz ay Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamasıyla duyurulmuştu.

Çavuşoğlu, 14 Aralık’ta yaptığı açıklamada karşılıklı özel temsilciler atanacağını ve karşılıklı charter uçuşlarının başlayacağını açıklamıştı.

Ermenistan, 2020’deki İkinci Karabağ Savaşı sonrası koyduğu Türkiye ürünlerine ambargoyu kaldırmıştı.

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erivan’ın Bakü’yle arasını iyi tuttuğu müddetçe Türkiye’yle ilişkilerinin de normalleşmesinin önünde bir engel bulunmadığını söylemişti.

- Advertisment -