Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Gabonlular, Karabük’te ölü bulunan 18 yaşındaki Gabonlu öğrenci için...

ÖZEL HABER | Gabonlular, Karabük’te ölü bulunan 18 yaşındaki Gabonlu öğrenci için kampanya başlattı: #DinaİçinAdalet

Pazartesi günü (27 Mart) Karabük’te Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan 18 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Dina Ibouaganga için Gabonlular sosyal medya kampanyası başlattı. #DinaİçinAdalet etiketiyle videolar ve mesajlar paylaşan Gabonlular, savcılığın açıklamasının aksine Dina’nın boğulmadığını, ırkçılık veya tecavüz sonucunda öldürüldüğünü düşünüyor, Türkiye’nin etkin soruşturma yapmasını ve failleri bulmasını talep ediyor.

3 ay önce Gabon’dan Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelen 18 yaşındaki Dina Ibouaganga, Pazartesi günü (27 Mart) Karabük’te Filyos Çayı’nda ölü bulundu. Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü hazırlık öğrencisi Dina, Cumartesi gününden beri kayıptı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı otopsi sonrası hazırlanan ön raporda herhangi bir darp veya cinsel saldırı izine rastlanmadığını, Dina’nın suda boğulduğunu açıkladı.  

Henüz nihai otopsi raporu açıklanmasa da ön rapor sonucu Gabonluları tatmin etmedi, Gabonlular Dina’nın ırkçılık veya cinsel saldırı nedeniyle öldürüldüğünü düşünüyor. #DinaİçinAdalet etiketiyle kampanya başlatan Gabonlular, Türkiye’nin iddiaları etkin bir şekilde araştırmasını ve failleri bulmasını talep ediyor.

Gabonlular ayrıca 3 ay önce Karabük’e gelen Dina’nın annesine yolladığı Karabük’te yaşadığı ırkçılığı anlatan ses kayıtlarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Karabük’te okuyan diğer Afrikalı öğrenciler de hafta içinde #DinaİçinAdalet eylemi düzenledi. Üniversite yönetimi ise Pazartesi günü hem Türkçe hem Gabonluların konuştuğu Fransızca dilinde taziye mesajı yayımladı.

- Advertisment -