Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Haksız zenginleşmeden görevden alınan Özel Kalem Müdürü: “Eşim sosyal...

ÖZEL HABER | Haksız zenginleşmeden görevden alınan Özel Kalem Müdürü: “Eşim sosyal medya fenomeni”

İstanbul’un tek MHP’li ilçe belediyesi olan Silivri’de, Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan G.D. hakkındaki haksız zenginleşme iddiaları mahkemeye gitti. Mahkemede lüks aracını “Eşim sosyal medya fenomeni” diyerek açıkladı. Daha sonra G.D.’nin belediye bütçesinden belediye başkanı adına evlenen çiftlere takılmak üzere her ay onlarca çeyrek altın aldığı tespit edildi. Evli çiftlere Kuran ve bayrak hediye eden MHP’li başkan Volkan Yılmaz, bunun üzerine G.D.’yi görevden aldı.

İddialar önce Silivri’de yayın yapan bir internet sitesinde yazıldı. G.D. sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı ve haber yapan gazeteciyi “terör propagandası yapmakla” suçladı.

Ancak bu haberden bir süre sonra G.D.’nin eşinin isminin harflerinden oluşan özel plakalı son model jeep’inin fotoğrafı yine medyaya düştü.

Özel Kalem Müdürü G.D., hakkında çıkan haberlerle ilgili “kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle dava açtı. Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, sahibi olduğu son model jeep’i “eşinin sosyal medya fenomeni olması sayesinde” aldıklarını iddia eden G.D., “eşim sosyal medyada influencer’lık yapmaktadır, aynı zamanda varlıklı bir aileden gelmektedir” dedi ve belediyede göreve geldikten sonra zenginleştiği iddialarını reddetti. Mahkeme ise G.D.’nin söz konusu haberlere ihtiyati tedbir uygulanması ve tekzip metni yayınlanması taleplerini reddetti.

Özel Kalem Müdürü G.D. ile ilgili skandallar bununla da bitmedi. Silivri Belediyesi’nin yıllık gelir ve giderleri ile bilançolarını denetleyen Meclis Plan Bütçe Komisyonu, G.D.’nin başında olduğu Özel Kalem Müdürlüğü giderlerinde bir anormallik fark etti. Buna göre, ilçede bulunan ve AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen bir kuyumcudan her ay düzenli olarak onlarca çeyrek altın alımı yapılmıştı.

Söz konusu çeyrek altınlar doğrudan alım yöntemiyle fatura karşılığı alınmıştı ve işlemlerde yasadışı bir durum yoktu. Ancak alımların açıklaması olarak “Belediye Başkanı’nın katıldığı düğün ve nikahlarda taktığı” belirtilmişti. Komisyondaki üyeler ve Belediye’deki tecrübeli bürokratlar, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın katıldığı düğünlerde ve kıydığı nikahlarda altın takmadığını, çiftlere Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye ettiğini biliyordu. Konu derhal Başkan Yılmaz’a aktarıldı ve alınan altınlardan haberinin olup olmadığı soruldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz

Bunun üzerine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz duruma müdahale etti ve G.D.’yi görevinden istifaya davet etti. Özel Kalem Müdürlüğü görevinden istifa eden G.D. memur kadrosunda olduğu için başka bir kamu kurumunda kızak göreve çekildi. Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen son duruşmada ise G.D., “hakkındaki asılsız iddialar nedeniyle” görevinden kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi.

- Advertisment -