Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | İnce-Kılıçdaroğlu ortak açıklama yapacaktı, parti sözcüsü Özkal’ın...

ÖZEL HABER | İnce-Kılıçdaroğlu ortak açıklama yapacaktı, parti sözcüsü Özkal’ın başını çektiği grup direndi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ikna etmek için Türkiye’nin dört bir yanından CHP’li belediye başkanları iki gün boyunca tam saha pres uyguladı. İki kez ikna olan İnce, sonradan vazgeçti. Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana mitingi dönüşü Memleket Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret edecek ve İnce ile birebir görüşme yapacak, ardından ise iki isim ortak bir karar açıklayacaklardı. Ancak Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan’ın başını çektiği bir grup şiddetle bu karara karşı çıktı.

İkinci tur seçimlere 3 gün kala, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasından sonra gözler ilk turda çekilen adaylardan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye çevrilmişti. İnce’yi seçimin son günlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması için eski partilileri yakın markaja aldı. Önceki gün kamuoyunda “Muharrem İnce’nin dünürü” olarak bilinen eski Silivri Belediye Başkanı ve bu seçimlerde de CHP’den aday adayı olan Özcan Işıklar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İnce’yi ikna etmek üzere Ankara’da buluştular. Bu isimleri CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen karşıladı.

Belediye Başkanları heyetinin önemli bir özelliği, içlerinden ikisinin, yani eski Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde bizzat CHP Adayı Muharrem İnce’nin kampanya ekibinde olmalarıydı.

Beş belediye başkanı Çarşamba akşamı Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yapılan görüşmeler hem toplu, hem de zaman zaman teke tek olarak saatlerce sürdü. Muharrem İnce burada beşli ekibe ilk tur kampanya döneminde kendisine yapılan negatif kampanyadan dolayı duyduğu kırgınlığı sürekli ifade etti. Hatta kamuoyunda bilinen malum iddialar ve görüntülerin dışında, kamuoyuna yansımayan bazı başka görüntü ve iddialardan da bahsetti ve bunlardan FETÖ’yü ve CHP içinde buna göz yuman bazı kişileri sorumlu tuttu. Saatler süren görüşmeler sonucunda belli bir nebze yol alındı ve bir eşik aşıldı.

Belediye başkanlarından dört tanesi CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yüzyüze görüşerek İnce’nin hassasiyet ve mesajlarını iletti. Kılıçdaroğlu, perşembe günü (dün) gerçekleşen Adana buluşması öncesi sabah 11:30’da ortak bir basın açıklaması yapmayı teklif etti, teklif ilk etapta kabul görür gibi oldu. Dört belediye başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ile bir araya gelirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Muharrem İnce ile tek başına temasları sürdürerek ikna turlarına devam etti. Gece yarısı olduğunda sabah bir basın açıklaması yapmak üzere uzlaşılmıştı.

Ancak Perşembe sabahı Muharrem İnce, partinin yetkili organlarına ve MYK’ya sormadan böyle bir  açıklamayı tek başına yapamayacağını bahane ederek toplantıyı erteledi. Belediye Başkanları tekrar Muharrem İnce’yi kıskaca aldılar. Kemal Kılıçdaroğlu ise Zeydan Karalar ile birlikte Adana’ya hareket etti. Son çare olarak iki genel başkanın baş başa görüşmesine karar verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana mitingi dönüşü Memleket Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret edecek ve İnce ile birebir görüşme yapacak, ardından ise iki isim ortak bir karar açıklayacaklardı.

Bu saatlerde Muharrem İnce partisinin 22 kişilik MYK’sını toplayarak gelişmeleri onlara aktardı. Gelen kulis bilgilerine göre MYK üyelerinin çok büyük çoğunluğu ve il başkanlarının neredeyse tamamı, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamak üzere görüş beyan etti. Ancak Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan’ın başını çektiği bir grup şiddetle bu karara karşı çıktı.

Bu durum üzerine Muharrem İnce “tarafsız kalacaklarını” ve “kimseye destek açıklamayacaklarını” ancak aleyhte bir söylemde de bulunmayacaklarını CHP heyetine iletti. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti son anda tekrar iptal edildi.

Nihayet seçime üç gün kala Muharrem İnce attığı tweetle 2018’de kendisini CHP’nin Cumhurbaşkanı olarak ilan eden Kılıçdaroğlu’na destek vermedi.

- Advertisment -