Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Türkiye’den ABD’ye kaçak göçün ilk durağı Instagram: “Yolcularımız sınıra...

ÖZEL HABER | Türkiye’den ABD’ye kaçak göçün ilk durağı Instagram: “Yolcularımız sınıra teslim edilmiştir. Kalitenin tek adresi.” “İyi ki varsın Vanlı Azad”

Türkiye’den binlerce kişiyi Meksika üzerinden kaçak bir şekilde ABD’ye geçiren şebekeler, Instagram üzerinden insanlara ulaşıyor. ABD’ye geçenler, bu hesaplarda yayınlanması için “Sorunsuz geçtiklerini” bildiren teşekkür videoları gönderiyor: “Teşekkürler Vanlı Azad Turizm”. Instagram sayfalarında “Meksika-Amerika geçişlerinin devam ettiği” duyuruluyor: “Amerika Tijuna sınırına yolcularımız teslim edilmiştir. Kalitenin tek adresi”

Türkiye’den insanları kaçak bir şekilde Meksika üzerinden ABD’ye geçiren şebekeler, sosyal medyada reklam yapıyor ve gitmek isteyenlerle bu yolla iletişime geçiyor.

O hesaplardan bazıları:

Kaçakçılık şebekelerinin hesaplarında, sürece dair bilgilendirmeler ve ABD’ye kaçak yollarla gidenlerin teşekkür videoları yer alıyor.

https://www.instagram.com/reel/C7XCJK8IGUH/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Şebekelerden birinin ayrıca yaklaşık 4500 üyesi bulunan sohbet grubu bulunuyor.

Kaçakçıların verdiği bilgilere göre, ABD’ye gitmek isteyenlerin 9 bin dolar ödeme yapması gerekiyor. Kaçak geçişler nedeniyle Türkiye’den gelenler sıklıkla Meksika’dan geri çevrilirken, rüşvet karşılığında sorunsuz bir şekilde Meksika’ya girilebileceği iddia ediliyor. 

Meksika’da bir süre bulunduktan sonra devreye işin içinde olan Türk taksiciler giriyor.

Kaçakçılık şebekesinin çalıştığı taksiciler, bu kişileri alıp Meksika-ABD sınırına götürüyor. ABD’ye girdikten sonra yakalananlar mülteci kampına alınıyor. Kampa alındıktan bir hafta sonra paravan şirkette çalışan kişilerden biri kampa gidip isimleri belirlenen kişileri alıp çalıştıracaklarını söyleyerek kamptan çıkarıyor.

Bu yolla ABD’ye gidenler arasında pek çok kişi yaşadıkları süreci aşama aşama sosyal medyada yayınlıyor.

Son bir yılda 50 bin kişi gitti

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin resmi verilerine göre 47 bin 241 Türk vatandaşının Meksika ve Kanada sınırlarından ABD’ye iltica etmek için yasadışı yollarla geçtiği tespit edildi. Önceki sene bu sayı 31 bin 362’ydi.

- Advertisment -