Ana SayfaÖZEL HABERPORTRE | Selefinin istifasıyla ÖSYM Başkanı olmuştu, selefinin “görevinden affıyla” Bakan oldu

PORTRE | Selefinin istifasıyla ÖSYM Başkanı olmuştu, selefinin “görevinden affıyla” Bakan oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "görevinden affı”nın kabul edilmesiyle bakan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Mahmut Özer yeni milli eğitim bakanı oldu. Elektronik mühendisi olan Özer, 2017 ÖSYS'deki puan hesaplama skandalı üzerine Ömer Demir'in istifasından boşalan ÖSYM Başkanlığına getirilmişti. Geçmişte Türkiye gazetesinde yazıları yayımlanan yeni bakan Maarif Vakfı Başkanvekilliği görevini de yürütüyor. Özer’in ilk verdiği mesaj yüz yüze eğitime dönüş oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde “görevinden affı” ifadesi kullanılarak istifasının kabul edilmesinin ardından bakanlığa yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer getirildi.

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut Özer, Tokat İmam Hatip Lisesi mezunu. İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992’de mezun olduktan sonra, 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı.

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Özer, aynı yıllar içinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında da yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

2002-2010 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyeliği yapan Özer, 2010-2017 arasında aynı üniversitenin rektörü oldu.

2017’nin Ekim ayında, ÖSYS’de hatalı puan hesaplama skandalı üzerine istifa eden Ömer Demir’in yerine ÖSYM Başkanlığı’na getirildi.

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri sonrası yeni kabinede Milli Eğitim Bakanlığına getirilen Ziya Selçuk’un yardımcısı olarak bakanlıktaki görevine başladı.

Yurtdışındaki Gülen cemaati okullarının yönetimlerini devralan Maarif Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanvekilliğini ve İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Ajansları Birliği Başkanlığı görevlerini de yürütüyor.

https://turkiyemaarif.org/list/527-Mutevelli-Heyeti-101

Türkiye Gazetesi’nde köşe yazmıştı

Yeni bakanın 2016-2017 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde eğitim politikaları üzerine yayınlanmış yazıları var.

https://turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/prof-dr-mahmut-ozer

Twitter hesabı yok

Yeni bakanın dikkat çeken bir özelliği de Twitter hesabının olmaması. Eski Bakan Selçuk, Twitter üzerinden taleplerini ileten öğrencilerin ve atanamayan öğretmenlerin başını çektiği pek çok kampanyanın muhatabı olmuştu.

- Advertisment -