Ana SayfaHaberlerGündemAydın Ünal: Her eleştiri ‘hain’ damgasıyla püskürtülüyor

Aydın Ünal: Her eleştiri ‘hain’ damgasıyla püskürtülüyor

püskürtülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP milletvekili Aydın Ünal, dile getirilen siyasi eleştirilere karşı iktidar çevrelerinin tutumunu eleştiren bir tweet attı. Ünal, “Manevi kavramlar çok harcıalem kullanılır oldu” diye yazdıktan sonra şöyle devam etti:

“Her türlü çirkinliğini, yanlışını örtmek isteyen Kudüs’ten girip başörtüsünden çıkıyor. Her eleştiri, ‘hain’, ‘din düşmanı’, ‘siyonist’, ‘Fetöcü’ yaftasıyla püskürtülüyor. Kuldan utanılmıyor tamam da, Allah’tan da korkulmuyor.”

Aydın Ünal, 21 Ocak 2019’da ayrıldığı Yeni Şafak’ta yazdığı dönemde de bu türden eleştiriler dile getirmişti. Ünal gazetesindeki “Müsaadenizle…” başlıklı son yazısında “Kaçıyor muyum, evet kaçıyorum” ifadesini kullanmış, “kaçış”ının nedenlerini de şöyle açıklamıştı:

“(…) Lakin kaçışımız çürümeden, seviyenin düşmesinden, tahammülsüzlükten kaçıştır. Kaçışımız düşmandan değil, ‘dost’ görünenden kaçıştır. Kaçışımız korkudan değil, pervasızlıktan; tehditten değil, aldırmazlıktan, gözü dönmüşlükten, hırstan kaçıştır. Kaçışımız, masumane kaygılarla dostça uyarılarımızı sınırsız iştihalarının ve kifayetsiz ihtiraslarının önünde mania olarak görenlerin iftiralarından, ithamlarından kaçıştır. Kaçışımız Rahmet-i Rahman’adır.”

- Advertisment -