Ana SayfaHaberlerGündemAyvalık açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı

Ayvalık açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 35 kişi kurtarıldı, kayıp olduğu değerlendirilen 4 sığınmacı için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Sığınmacılar ilk ifadelerinde, lastik botlarının Yunan sahil güvenlik unsurları tarafından kesildiğini söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına, gece saatlerinde, Çıplak Ada’nın yaklaşık 1 mil batısında içinde sığınmacıların olduğu lastik bir bot bulunduğu ihbar edildi.

Olay yerine botla intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, botun yarı batık durumda olduğunu ve denizde sığınmacıların bulunduğu belirledi.

35 SIĞINMACI KURTARILDI

Bunun üzerine arama kurtarma faaliyeti için bölgeye 3 bot, helikopter ve uçağın yanı sıra dalış emniyet ve güvenlik timi gönderildi. Söz konusu sığınmacılardan 35’i kurtarılarak bota alındı.

‘YUNANİSTAN BOTLARINI KESTİ’ İDDİASI

Bu kişilerin ilk ifadelerinde, Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından lastik bot kesilip benzin bidonları alınarak Türk kara sularına geri itildiklerini söylediği öğrenildi.

KAYIP 4 KİŞİ ARANIYOR

Sığınmacıların ifadeleri doğrultusunda, kayıp olduğu değerlendirilen 4 kişinin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışması sürüyor.

- Advertisment -