Ana SayfaHaberlerEkonomiDavutoğlu: ‘Ülkenin kaderi hiçbir ailenin iç işlerine bağlanamaz’

Davutoğlu: ‘Ülkenin kaderi hiçbir ailenin iç işlerine bağlanamaz’

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan Berat Albayrak’ın istifasına sert tepki: “Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık makamına gelmiş birisinin böyle kötü bir Türkçe kullanmasına inanamadım. Türkiye Cumhuriyeti bir aşiret devleti de değildir, kabile devleti de değildir. Kaderi de hiçbir ailenin iç işlerine bağlanamaz.”

Ankara’da partisinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modeli” tanıtım toplantısının açılışında konuşan Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün (8 Kasım) akşam Instagram hesabından yaptığı istifa açıklaması için, istifa metnini okuduğunda önce gözlerine inanamadığını, bu kadar kötü Türkçe ile yazılmış bir metin olduğu için hicap duyduğunu söyledi ve ekledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık makamına gelmiş birisinin böyle kötü bir Türkçe kullanmasına inanamadım. Bu Türkçe ile, bırakın bakanlık idare etmeyi, herhangi küçük bir kurum bile yönetilemez.”

“Türkiye Cumhuriyeti bir aşiret devleti de değildir, kabile devleti de”

Davutoğlu, Berat Albayrak’ın istifa şeklini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ünlü cümleleri ile eleştirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti bir aşiret devleti de değildir, kabile devleti de değildir. İstifanın muhatabı önce üst makamlardır, sonra kamuoyudur.”

“Bütün dünya basını bundan bahsederken basınımız sessiz”

İstifa haberini saatlerce veremeyen medya kuruluşlarına da tepki gösteren Davutoğlu, “Basın, basın olduğunu iddia ediyorsa artık hangi baskıyla karşı karşıya kalacaklarından bağımsız olarak görevlerini yapsınlar. Bütün dünya basını bundan bahsederken, basınımız sessizse artık iki elinizi başınızın arasına alın” dedi.

“Hiçbir ailenin iç işlerine ülkenin kaderi bağlanamaz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kimsenin şahsi mülkü olmadığını ifade eden Davutoğlu, “Hiçbir ailenin iç ilişkilerine de ülkenin kaderi bağlanamaz. Onlar bilmiyorsa biz Gelecek Partisi olarak onlara adım adım öğretmeye, halka da göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik