Ana SayfaHaberlerDiyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren: Dişleri döküldüğünden Narin’in diş kalıbı alınamadı

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren: Dişleri döküldüğünden Narin’in diş kalıbı alınamadı

Narin cinayetine yönelik sürdürülen soruşturmayla ilgili Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren: “Sıcaklık, bataklık ve su cesedi tamamen deforme etmiş. Alınmış bir diş kalıp örneği mümkün değil çünkü dişler dökülmüş.’’

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

‘’Alınmış bir diş kalıp örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş.’’

Soruşturmaya yönelik birçok iddia dolaşırken TELE 1 canlı yayınında konuşan Diyarbakır Baro başkanı Nahit Eren: ‘’Narin’in bedeni, bir cesedin deforme olması için gerekli olan her şeyin olduğu bir alana gömülmüş. Diyarbakır sıcaklığı, bataklık ve su tamamen cesedi deforme etmiş. Alınmış bir diş kalıp örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş.’’

Bir X kullanıcısının ‘’Otopside baştan sona bulunduğunuz ve birçok bilgiyi açıkladığınız halde Narin’in dişlerinin dökülmüş olduğunu neden dün açıkladınız?’’ sorusu üzerine Eren:

‘’ Bu soru gün içerisinde çokça soruldu. Otopsiye ilişkin bilgiler zaten ön raporda yer almakta ve ayrıca görüntü kayıtları da alınmakta. Basında ve sosyal medyada yanlış ve doğru olmayan bilgilerin yarattığı algıyı gidermek adına otopsiye dair bugüne kadar iki konuda açıklama yapma zorunluğu duydum.

Dün bir televizyon programda Narin’in ağzından çene ve diş yapısına ilişkin kalıpların alındığı ve karşılaştırma için kullanılacağı ifade edilerek bu konuda tarafıma soru yöneltildi. Daha önce suda uzun süre kalmış olması nedeniyle naaşın deforme olduğunu zaten belirtmiştik.

Aynı durumun ağız ve dişler içinde geçerli olduğunu ve dişlerin bir kısmının bu durumdan dolayı döküldüğünü sorulan soru üzerine belirtim. İddia edildiği gibi ağız içinden bir kalıp örneği alma koşullarının olmadığını izah etmeye çalıştım.

Ama çene yapısına dair filimler zaten çekildi. Dişler delil torbalarına alınarak incelmeye gönderdi. Anlatmaya çalıştığım iddia edildiği gibi ağız içi kalıp alma işleminin koşullarının olmadığıdır. Soruşturmanın gizliliğine dikkat ederek sadece yanlış bilgilere dair düzeltmeler konusunda söz kurmaktayız.’’

- Advertisment -