Ana SayfaHaberlerDünyaGoogle haritasında Lukaşenko'nun malikânesinin adı: 'Diktatör Mülkü'

Google haritasında Lukaşenko’nun malikânesinin adı: ‘Diktatör Mülkü’

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko'nun adı Bağımsızlık Sarayı olan resmî konutu Google haritasında özel olarak işaretlendi ve "Diktatör Malikânesi" - «поместье диктатора» olarak adlandırıldı.

Geçtiğimiz aylarda, seçim sonuçlarını hileli olduğu gerekçesiyle protesto eden Belaruslu göstericileri şiddetle bastıran Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun dünya kamuoyundaki zaten kötü olan imajı, bu olaylar sonucunda daha da bozulmuştu. 26 yaşındaki muhalif gazeteci Roman Protaseviç’in yolculuk ettiği uçağın ‘bomba var’ ihbarıyla Minsk’e indirilmesi ve birkaç gün sonra yüzündeki morluklar ve şişliklerle devlet televizyonunda itirafa zorlanması da dış kamuoyundaki tepkinin katlanarak büyümesine yol açmıştı. 

Belarus Devlet Başkanı’na bir tepki de Google’dan geldi. Google, daha önce benzeri görülmemiş bir uygulamayla Lukaşenko’nun resmî konutunun adını haritasına “Diktatör Malikânesi” diye işledi.

Bugün (9 Ağustos) bu binada basın toplantısı düzenleyen Lukaşenko, Belarusluların ülkeyi korumayı ve tarihsel tercihlerini savunmayı başardıklarını söyledi. Herkesle açık bir diyaloga hazır olduğunu söyleyen Lukaşenko dünya medyasında ülkesiyle ilgili bilgilerin çarpıtıldığından şikâyet etti ve dünya kamuoyunu “aldatma ve sahtekârlıktan” uzak durmaya çağırdı.  

- Advertisment -