Ana SayfaKategorisizKADEM ‘onur’lu yürüyüşleri sınırladı

KADEM ‘onur’lu yürüyüşleri sınırladı

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Twitter hesabından dün gece (28 Haziran) geç saatlerde atılan  tweet’lerde, “Eşcinsel Onur Yürüyüşü”ne nazireyle “gerçek” onurlu yürüyüşler üç fotoğraf yardımıyla hatırlatıldı.

Fotoğraflardan birinde muhtemelen KADEM’in İstiklal Savaşı sırasında kağnılarla cepheye silah taşıyan kadınlar olduğunu düşündüğü bir grup (“Gerçek Onur Yürüyüşü budur!”), ikincisinde İsrailli askerlere bağıran yaşlı bir kadın (“Filistin’de insan onurunun sesi!”), üçüncüsünde de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen büyük gösterilerden biri yer alıyor (“Milli onurun şahlanışı!).

Paylaşılan tweet’lere gelen yorumlardan birinde, Yasemin Öz adlı kullanıcı KADEM’in tutumunu “ayrımcılık” olarak niteliyor ve şöyle diyor:

“O da Onur Yürüyüşüdür, LGBTİ+larınki de. Biri diğerini dışlamaz. Birbirine zıt da değiller, neden zıt konumlama gereği duyuyorsunuz farklı insanlık hallerini ve ideallerini? İnsanı birbirinden uzaklaştıran şey şerdir. Sürekli neden dışlayıcı ve kutuplaştırıcı bir tutum sergiliyorsunuz?”

- Advertisment -