Kahire’de diplomatik nezaketsizlik…

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Kahire’de Somali Cumhurbaşkanı ile basın toplantısında Somali'yi başarısız bir devletin ibretlik örneği olarak Mısır halkına anlattı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Kahire’de Somali Cumhurbaşkanı ile basın toplantısında Somali’yi başarısız bir devletin ibretlik örneği olarak Mısır halkına anlattı:

“Aslında burada Mısır halkına bir mesaj göndermek istiyorum. Bağışlayın, bu fırsatı değerlendireceğim. Somali’nin sorunları ’90 veya ’91 yılında başladı. Ve ’91’den bugüne kadar. Sorunlar ve zorluklar devam etti. Bu durum, devletin kapasitesini 30 yılı aşkın bir süre boyunca yıprattı. 30 yıldan fazla. Ve her zaman insanlara ve ülkelere şunu söylüyoruz. Ülkelerinize sahip çıkın ve istikrarınızı koruyun. Ve ülkelerinizi muhafaza edin. Devlet istikrarlı kaldığı sürece her türlü zorlukla yüzleşilebilir… Ülkeler bir kez istikrarsızlık sürecine girdiğinde. Girerler ama kolay kolay geri dönemezler. Bu 20 yıl, 30 yıl sürer. Bu söylediklerim kardeşim Sayın Başkanı üzer mi bilmiyorum… Ama ben bunu Mısır halkına söylüyorum.”

Önceki İçerikTrump’ın İran’a saldırmasına karşı diplomatik baskı artıyor: Fidan, Vance, Suudi Arabistan, Umman, Katar…