Ana SayfaHaberlerGündem“Kılıçdaroğlu aday olmasın” pankartları tartışması

“Kılıçdaroğlu aday olmasın” pankartları tartışması

CHP Genel Merkezi önünde “Kılıçdaroğlu aday olmasın” pankartıyla sosyal medya paylaşımı yapan iki gence CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, partinin gençlik buluşmasından paylaştığı fotoğrafla cevap verdi: “Birilerinin eline pankart tutuşturup, genel merkeze gönderenler fazla şaşırmasın, sabrımızı taşırmasınlar.” Killik’in sözleri tartışmayı büyüttü. Yeni protesto çağrıları başladı. CHP’nin gençlik buluşmasında Kılıçdaroğlu’na “aday olma” diye bağırdıktan sonra salondan çıkarılan bir genç ise akşam Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi.

Geçen hafta CHP Genel Merkezi’ne asılan “Ben Kemal, geliyorum” pankartına

tepki gösteren iki genç, bir gün arayla CHP Genel Merkezindeki pankartın önünde ellerinde “Kılıçdaroğlu aday olmasın” yazan dövizler ile fotoğraf çektirip sosyal medya hesabından paylaştı.

“Sabrımızı taşırmasınlar”

Dün (4 Şubat) düzenlenen CHP Gençlik Festivali’nden fotoğrafı ile bir tweet paylaşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, CHP Genel Merkezi önünde protesto yapan gençlerin başkaları tarafından talimat üzerine gönderildiğini iddia etti:

“Birilerinin eline pankart tutuşturup, genel merkeze gönderenler fazla şaşırmasın, sabrımızı taşırmasınlar. CHP gençliği yüzbinlerle ölçülmez!  Buradayız, Genel Başkanımızın yanındayız!”

Killik’e tepkiler

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik’in CHP Genel Merkezi önünde protesto yapan gençlere ilişkin attığı tweet, sosyal medyada tepkilerin artmasına ve benzer eylemlerin yapılmasına yol açtı.

“Sabrınız taşarsa ne olacak mesela sayın Gençosman? Daha iktidara gelmeden eline iki karton alıp basit bir  barışçıl protesto yapan insanlara tehdit mi savuruyorsunuz? İktidara gelince ne yapacaksınız? Ters kelepçe mi? Beni oraya kimse göndermedi, kendim gittim.”

Bazı gençler, Killik’e tepki göstermek amacıyla Killik’in ofisinin önüne giderek “Kılıçdaroğlu aday olmasın” dövizi açtı.

CHP’nin gençlik festivalinde “Aday olma” tepkisi

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Geleceği Kur Festivali’ne katılan bir genç, Kılıçdaroğlu’nun konuştuğu esnada “Aday olma” diye bağırdı. Gence kısa süre içinde müdahale edildi. 

Eylemi yapan genç, CHP Gençlik Kolları otobüsü ile yaşadığı şehre dönerken Kılıçdaroğlu’nun kaldığı otele davet edildi. Daveti kabul eden genç, Kılıçdaroğlu ile görüştürüldü.

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Gazeteci Özlem Gürses’e konuşan genç, Kılıçdaroğlu’na karşı görüşlerinin yumuşadığını söyledi:

“Verimli geçti, çok iyi davrandılar. Eğitimim üzerine konuştuk. Bana yapılan müdahaleyi desteklemediğini söyledi. Artık aday olmasını düşünebilirim.”

CHP’den tepkiler

Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterilen tepkilerin organize bir saldırı olduğunu düşünen CHP yöneticileri ise sosyal medyadan yaşananlara tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “Bugün sahnelenen organize işlerin çok önceden planlandığını ve bugün sahneye konulacağını biliyorduk. Genel Başkanımız kürsüden söyledi, yaşadıklarımız 418 Milyar Dolar’ı çalanlarla halkın kavgasıdır. Zamanla herkes hakikati öğrenecek.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı: Bu gece oynanan oyunu gördük. Sosyal medya yalanlarıyla, troll saldırılarıyla bizi durduramazsınız, susturamazsınız! Parti emekçilerimiz ve tüm örgütümüz olup bitenin farkında.  Genel Başkanımızın liderliğinde 418 milyar doları, halkın parasını geri alacağız!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Rastlantıya bak. Sayfalar, siteler, SÖZDE ‘Boğaziçi Üniversiteliler’ hepsi topluca bu günü bekliyorlarmış! Hayırdır bizim gençler sizi çok mu ürküttü?”

- Advertisment -