Ana SayfaKategorisizKurtulmuş’la görüşen Özdağ: “Herhangi bir teklif yok”

Kurtulmuş’la görüşen Özdağ: “Herhangi bir teklif yok”

AK Partili Numan Kurtulmuş, Ümit Özdağ’ı Zafer Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Kurtulmuş: “Gönüllü geri dönüş için çalışma sürüyor. Zafer Partisi’nin görüşlerinin destekleyici olacağını düşünüyoruz.” Özdağ: “Gönüllü dönüş bir politika. Zafer Partisi'nin politikası gerekirse zorla egemenlik hakkını sonuna kadar kullanması gereken politikalardır.” Bir gazetecinin Türkçe bilmeyen seçmen sorusuna yanıt veren Kurtulmuş: “Videoyu görmedim. Vatandaş olan herkesin oy hakkı var.” Özdağ: “A Haber teliften dolayı videoyu kaldırtmış hesabımdan. Vatandaşlık verilenler Türkçe'yi öğrenmeden oy kullanamasın.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı Zafer Partisi Genel Merkezi’nde ikili görüşme yaptı.

Görüşme sonrası Kurtulmuş ve Özdağ ortak açıklama yaptı.

İlk olarak söz alan Kurtulmuş’un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Oldukça verimli bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ümit ediyoruz ki Zafer Partisi de genel çerçevede Cumhurbaşkanımıza destek verir ve Türkiye bu seçimi rahat şekilde tamamlar diye düşünüyoruz. 

Türkiye’nin meselelerinden birisi, Zafer Partisi’nin çok sıkça gündeme getirdiği göçmenler meselesidir. Önemli bir mesele ama bu meselenin Türkiye’nin isteği üzerine değil şartlar neticesinde ortaya çıktı. Bu insanlar hayatta kalabilmek için buraya geldiler. Ama Türkiye’nin yüklenebileceği bir sınır var. Hükümetimiz Suriyelilerin güvenli ve onurlu geri dönüşü için çalışıyor, mesafe alıyor. İnşallah Suriye’de normalleşmenin sağlanması, barış ve huzur ortamının temin edilmesi için son derece samimi ve takvimlendirilmiş bir çalışma içindeyiz. 

Önümüzdeki dönemde bir milyon Suriyelinin geriye dönüşünü sağlayacak oradaki konutların yapımı meselesi zaten gündemimizde. Bir an önce gönüllü ve güvenli geri dönüşünün temin edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Bu noktada Zafer Partisi’nin görüşlerinin de destekleyici olacağını düşünüyoruz.

Ancak sığınmacılar üzerinden yanlış bilgiyle Türkiye kamuoyunun yanıltılmasını istemeyiz. Örneğin ana muhalefet partisinin başkanı, cumhurbaşkanı adayı sayın Kılıçdaroğlu on milyon Suriyeli getirdiniz, on milyon daha getireceksiniz dedi. Bu doğru değil. Resmi rakamlarla 4 milyon 994 bin Suriyeli var. Bunun iki katını söyledi. Yanlış bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.”

“Zafer Partisi’nin politikası gerekirse zorla…”

Özdağ’ın açıklaması şöyle:

“Terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik faaliyetlerini ve alınması gereken politika uygulamalarını değerlendirdik. Türkiye’nin en önemli meselesi olan sığınmacı ve kaçaklar meselesinde gündeme getirdiğimiz çözüm önerilerini paylaştık. 

Aramızda belirli farklılıklar olduğu açıktır. Onurlu ve gönüllü dönüş bir politikadır. Zafer Partisi’nin politikası ile gerekirse zorla, devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanması gereken politikalardır. 

Ama faydalı bir görüşme oldu. Arkadaşlarımızla bu görüşmenin sonuçları konusunda bir değerlendirmeyi divanda yapacağız. Numan Bey de sanırım bazı değerlendirmeler yapacak, daha sonra sonuçları tekrar değerlendirme imkanımız olacak.”

Özdağ: “A Haber, hesabımdan videoyu kaldırttı”

Bir gazetecinin, A Haber’in gümrükte oy kullanımı sırasında yaptığı canlı yayın sırasında oyunu kullandıktan sonra Arapça konuşan bir Türkiye vatandaşıyla ilgili sorusu üzerine Kurtulmuş şöyle konuştu:

“Ben videoyu görmedim ama Türkiye’de sayıları çok abartıldığı gibi olmayan, vatandaşlık kazanmış olan az sayıda Suriyelinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak zaten oy kullanma hakkı var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bir kişinin oy kullanması mümkün mü? Ben videoyu bilmiyorum… Görmediğim bir şeyi cevaplandırmak durumunda bırakıyorsunuz ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin oy kullanma hakkı var.”

Özdağ ise şunları söyledi:

“Videoyu gördüm paylaştım. A Haber teliften dolayı videoyu kaldırtmışlar hesabımdan. Hakikaten Türkçe bilmeyen insanların da seçmen olduğunu biliyoruz. Yurt dışında oy kullandıklarını biliyoruz. Afganistan’da doğmuş, Türk vatandaşı oy kullanıyor, böyle şeyler görüyoruz. Bu demokratik değil.

Vatandaşlık verilenler on sene süre geçmeden Türkçe’yi öğrenmeden Türk milletinin kaderiyle ilgili oy kullanamasın. Gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verilmesin.”

Özdağ, görev teklif edilip edilmediğiyle ilgili soru için, “Herhangi bir teklif yok” karşılığını verdi.

- Advertisment -